A 7 legjobb kutyabarát úti cél Európában, ahol gondtalanul nyaralhattok együtt kedvenceitekkel

Annyira szeretitek a kutyátokat, hogy nyaralni is együtt mennétek? Mi is állatbarátok vagyunk, ezért most olyan úti célokat mutatunk, ahol a kutyákra nem tekintenek idegenként. Ha kutyások vagytok, mutatjuk, hol tudtok egy kellemes nyaralást hűséges társaitok társaságában eltölteni.

Franciaország

A Tripadvisor cikke szerint a legnagyobb kutyabarát ország Franciaország. Egy másik utazós portál, a europeanbestdestinations.com írása szerint pedig Párizs, több mint 1000 állatbarát létesítményével, szállodájával és apartmanjával, Európa egyik legjobb úti célja a kutyások számára.

Egy férfi és egy nő játszik kutyájával az Esplanade des Invalidesen, PárizsbanForrás: Hans Lucas via AFP/Sophie Libermann / Hans Lucas/Sophie Libermann

Többek között az ötcsillagos Sofitel Paris Le Faubourg is szívesen látja a négylábú kedvenceket, de Párizs parkjaiban is – például a Parc des Buttes Chaumont vagy a Jardins du Luxembourg – sok kis kedvencet láthattok nyaraló gazdijuk társaságában. De hogy ne csak a fővárost említsük: Franciaország tengerpartja igazi felüdülést jelent minden kutya számára. Több száz kilométernyi strand kínál rengeteg lehetőséget, hogy kedvenceink összevizezzék a bundájukat a nagy melegben.

Egy vízpartra vágyódott kutyus - a kép illusztrációForrás: HebiPic / Pixabay

Ugyan nem minden strand kutyabarát, de Franciaország 267 strandján szertettel várják a négylábúakat is.

Olaszország

Egy igazi kutyamennyország! Főleg Észak-Olaszország, ahol a kutyák szinte mindenhová bevihetők. Az olaszok különféle nyalánkságokkal is kényeztetik kutyáikat, a díszes kutyás kiegészítők és kutyabarát szolgáltatások rengeteg helyen megtalálhatók. 

Velencében szívesen magukkal viszik kutyusaikat a helyiekForrás: Origo

Tavaly mi is beszámoltunk arról a hírről, hogy Olaszországban a kutyatartóknak sem kell lemondaniuk a múzeumlátogatással egybekötött kulturális nyaralásról, ugyanis ott a kutyafelügyelet a múzeumokban már bevált gyakorlat. Amíg mi a múzeumok termeit járjuk, okleveles kutyaszitterek gondoskodnak a négylábú vendégekről, olyan híres látnivalók esetében is, mint például a Vatikáni Múzeum, az Uffizi képtár, a Galleria dell'Accademia vagy a firenzei dóm. Kutyafelügyeletet a pisai ferde toronynál és a Pompeji Régészeti Parknál is lehet kérni, bár az apró termetű kutyák ez utóbbi helyre be is léphetnek.

Így mindenki jól jár - illusztrációForrás: Zigmars Berzins/Pixabay

Velence sem csak a szerelmesek városa mostanra, hanem az állatbarátoké is, több mint 500 állatbarát szállásst találunk itt, a leghíresebb szállodáktól az apartmanokig. Egy gondolába is simán beszállhattok együtt, vagy felszállhattok egy vaporettóra, ha ellátogatnátok Murano szigetére vagy betérnétek a Peggy Guggenheim Múzeumba. 

Belgium

A kutyával Belgiumba utazóknak semmi okuk az aggodalomra, hiszen kedvenceiket alapvetően mindenhová beengedik. Rengeteg szabadtéri tevékenységet élvezhettek a kutyátok társaságában a különösen nagy társasági életet vonzó kávézókban, éttermekben és még néhány teraszos bárban is. A népszerű Bruges városában több mint 50 állatbarát létesítmény működik.

Egy francia bulldog sétál a belga Gaasbeek kastély parkjábanForrás: Belga via AFP/Thierry Roge

A város tökéletes úti cél a házi kedvencekkel utazók számára, akár gyalogtúrára indulnátok vagy egy sör- és csokoládékóstolót néznétek meg a kis kedvenccel közösen. Belgium Vallónia régiója különösen állatbarát övezet, ahol hihetetlenül sok, több mint 1300 állatbarát szállodát találhattok. Érdemes a régió legszebb városaiban Durbuy, Liège, Namur vagy Mons keresni szállást a kutyusokkal együtt, ahol jókat sétálhattok.

Svájc

A svájciak nagyon barátságosak a kutyákkal. Bármerre sétáltok, mindenhol kutyákat fogtok látni. Kávézókban a gazdival összebújva, vagy az elegáns éttermek székei alatt békésen szundítva. Az apró kutyusok gyakran kidugják a fejüket a válltáskából, miközben a tulajdonosok vásárolnak.

Mesés tájakon barangolhattok, miközben senki nem fog morogni rátokForrás: Pfüderi/Pixabay

A tömegközlekedési eszközökre, illetve a legtöbb kávézóba és étterembe bevihetők a kutyák. Svájc csodálatos természeti tájainak felfedezése a kedvencekkel közösen pedig a legnagyobb, kalandokkal teli élményt fogja nyújtani nektek.

Hollandia

Akár hiszitek, akár nem, Hollandia a világ első olyan országa, ahol egyetlen gazdátlan kutya sem kóborol az utcákon, ahogy erről korábbi cikkünkben beszámoltunk. Manapság a hollandok kb. 90 százaléka tart kutyát, miután egymillió kóborállatot befogadtak az utcákról. Rendkívül könnyű tehát az élet, ha kutyával érkezel Hollandiába.

Egy cuki cocker spániel elégedetten üldögél egy kávézó-étteremben - illusztrációForrás: Benevolente82/Shutterstock

Az ebek bevihetők a kávézókba, éttermekbe, szállodákba, és ide tartoznak a nagytestű kutyák is! A hollandok nagyszerű hozzáállást tanúsítanak a kutyák iránt, és ez a kutyabarát hangulat mindenhol jelen van. Teljesen megszokott a kutyabarát városnézés Hollandiában, például Amszterdam csatornáit bejárva, a sok gyönyörű történelmi épület között. Két keréken is bejárhatjátok a legtöbb várost, ha van egy kosár a bicikli elején, és az aprótestű állat elég nyugodt ahhoz, hogy benne utazzon.

Indulhat a biciklis városnézésForrás: Zarya Maxim Alexandrovich/Shutterstock

De álalában kisebb utánfutót is lehet bérelni a kerékpárhoz, amiben a gyerekeket szokták szállítani, így nagyobb testű kutyusokat is vihetünk várost nézni, és ez bizony ott nem ritka látvány.

Csehország

Európa teljes népességére vetítve a kutyatulajdonosok aránya a Cseh Köztársaságban a legnagyobb. De nem csak emiatt érdemes arrafelé kutyás kiruccanásban gondolkodni! Mind a hozzáállást tekintve, mind pedig az infrastruktúra tekintetében  igen állatbarátok a csehek.

Egy kutya ugrik át elegánsan egy pocsolyán a Prága óvárosábanForrás: NurPhoto via AFP/Beata Zawrzel/NurPhoto/Beata Zawrzel

A kutyák ingyenesen szállíthatók a tömegközlekedési eszközökön, és számos lehetőségetek van, ha a kutyusotok társaságában étkeznétek, vagy egyéb programokat szerveznétek. Nyugodtan elindulhattok az ország minden részében várost nézni! Ha Český Krumlovban jártok nyáron, láthatjátok, hogy a várost átszövő folyó kenukkal és tutajokkal teli. Ha vízimádó kutyátok van, akkor ott a helye, élvezni fogja.

Németország

A németek szeretik a kutyáikat, a nyilvántartások szerint 10,7 millió kutya gazdagítja a német családok életét, és sikerül is szinte mindenhova bejuttatniuk őket. Sok hely van, köztük a legtöbb étterem és kávézó, ahová magatokkal vihetitek a kutyátokat. A kutyakiképzés kötelező a német kutyatulajdonosok körében, így ritkán látni, hogy egy kutya másokat zavarna.

Egy pici csivava áll modellt Frankfurt városának háttere előtt, hogy gazdái szép képet készíthessenek rólaForrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Frank Rumpenhorst

A kutyák jólléte, a tiszteletteljes bánásmód nagyon fontos Németországban, és olyan törvények is támogatják, mint például a „tilos ölni" politika, amely megtiltja a kutyák elaltatását az állatmenhelyeken.

(Források: wooftogether.comeurotunnel.com, Címlapkép: Stephen Marc/Pixabay).


 

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek