Az 5 legjobb wakeboard pálya Budapest közelében

A forró nyári napok kedveznek csak igazán a vízisportok szerelmeseinek. Ha te is imádsz wakeboardozni, vagy eddig még sosem próbáltad, de kíváncsi vagy, hogy milyen érzés a vízen siklani, miközben az izmaidat és az állóképeségedet is fejleszted, akkor ezeken a pályákon most megteheted. Összegyűjtöttük a legjobb, fővároshoz közeli tanuló és profi wakeboardpályákat.

Bárki kipróbálhatja, nagyon jól fejleszti az izmokat és az állóképességetForrás: Facebook/Lake Board

Mi a különbség a vízisí és a wakeboard között?

Mindkettő a egy kábeles kötélpályán siklik a vizen és adrenalinnal teli extrém sportnak számít, annyi különbséggel, hogy vízisíeléskor lécekkel a lábunkon, wakeboardozás közben pedig egy deszkán állunk. Az egész onnan ered, hogy a szörfösök szerettek volna akkor is szörfözni, mikor nincsenek nagy hullámok, így kitalálták, hogy egy motorcsónakhoz erősített kötél húzza őket, majd később kimondottan erre a célra építettek drótkötélpályákat. Ez egy olyan sport, ahol kezdőként is rövid időn belül sokat fejlődhetsz, és sikerélménykben lehet részed, az izomláz pedig másnapra biztosan garantált. 

A profik már az elemeken ugratnak a Lupa tavonForrás: Facebook/LupaWake/Copyright/Szelig Karoly

LupaWake - Budakalász

A fővárostól nem messze található az egyik legprofibb, négy különböző szintű kötélpályával és 22 darab világszínvonalú elemmel rendelkező wakeboard pálya. A Lupa tavon a kezdők 5 oszlopos tanulópályán, míg a profik 6 oszlopos pro pályán sajátíthatják el csúszás trükkjeit, és gyakorolhatják a trükkös ugratásokat. A helyszínen oktatásra és ottalvós wakeboard táborra is van lehetőség, az igazán szakavatottak pedig nevezhetnek versenyre is. Bővebben a pályákról, az elemekről és az árakról ide kattintva olvashatsz.

Rebel Beach - Martonvásár

Mivel már többször is próbáltam itt a wakeboardozást, ezért ez az egyik kedvenc helyem. Csendes és nyugodt, ősfás, madárcsicsergős környezetben, egy 2 oszlopos tanulópálya és egy profi pálya várja a csúszni vágyókat. A pályán egyszerre csak egy ember tartózkodhat, aki ezáltal élvezheti az oktató maximális figyelmét és uralhatja az egész tavat. A wakeboardozáshoz minden szükséges felszerelést biztosítanak: deszka, mentőmellény, sisak és igény esetén neoprén ruhát is, és a legjobb, hogy éjszakai csúszásokat is szerveznek. A wakeboard mellett streetfitness, trambulin, asztalitenisz és bmx pálya is rendelkezésetekre áll, és bográcsozásra és grillezésre is van lehetőség. A pálya melletti lámafarmon cuki állatok legelnek, és örömmel figyelik a tavon csúszókat. A pályabérlésről és az árakról ide kattintva tudtok tájékozódni.

Sisak, mentőmellény és board a helyén, készen állok, indulhatunk!Forrás: Gáll Franciska

Venice Beach Cable Park - Velence

A Velencei-tavon találjuk az egyik legjobban felszerelt wakeboard-pályát. A 800 méteres, 5 oszlopos pályára szívesen várják a kezdőket is, akiknek délelőttönként oktatást is tartanak. Ez a pálya ad otthont az Országos Wakeboard Bajnokságnak, de áprilistól-októberig egyhetes táborokat is rendeznek. További infókat a Venice Beach Cable Parkról itt találsz.

Van ahol éjszakai csúszásokat is szerveznekForrás: Facebook/Rebel Beach Wakeboard

Lake Board - Gyömrő

Itt található az ország első ingarendszerű wakeboard-vizisí kötélpályája. A pályarendszer 2 önálló pályából áll, ha még csak most próbálnád ki először a wakeboardozást vagy csak gyakorolni szeretnél, akkor arra ez a pálya a legalkalmasabb. Az oktatók nagyon kedvesek és segítőkészek, elmagyarázzák és megmutatják, hogy hogyan indulj el és menj végig a tükörsima vízfelületen. A pálya mellett közvetlenül étterem, koktélbár és a Gyömrői Tófürdő helyezkedik el, és a bátrabbaknak itt is szerveznek éjszakai csúszásokat. A Lake Board pálya weboldalán megtalálod a pályafoglalással és árakkal kapcsolatos információkat.

A profik már ugrásból indulnakForrás: Gáll Franciska

Univerzum Kemping - Dunaharaszti

A dunaharaszti vízisípálya egy 15 hektáros tavon épült fel. A négy oszlopos, 824 méter hosszú pálya egyszerre 9 vízisíelő vontatására képes. A belépőjegy ára tartalmazza a deszka és a mentőmellény használatát. A komplexum területén egy wakeboard üzlet is található, így az extrém sport szerelmesei beszerzhetik a legújabb felszerelésüket. A pálya mellett egy olasz étterem és bár várja a vendégeket, ahol a csúszások után újra feltöltődhetnek, vagy kipróbálhatják a kerti szaunát is, ahol kilazíthatják fáradt izmaikat. Bővebb infókat és árakat a pályáról ide kattintva találsz. 

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek