Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Lecserélik a népszerű csoki csomagolását: nyomós oka van a változtatásnak

default user icon
MME
Az egyik legnépszerűbb csoki, a Mars gyártója vadonatúj csomagolást tesztel, mely ha beválik, hatalmas lépés lehet a zöldebb jövő felé!

Legyen szó bármelyik édességről, szinte kivétel nélkül mindegyik műanyag csomagolásban kerül a boltok polcaira. Ennek több oka is van, az egyik, ha nem a legfontosabb, hogy ez garantálja, hogy az édesség sokáig megőrizze a minőségét. A hátránya, hogy az apró csokipapírokból sok szemét keletkezik és ez is növeli a műanyagszennyezést.

Ezt szeretné most csökkenteni a Mars, a Snickers, a Bounty és egyéb más finomságok gyártója, mégpedig azzal, hogy teszt jelleggel lecserélik a Mars csoki csomagolását.

A Mars cég rövid időn belül harmadára szeretné csökkenteni a műanyagfelhasználását, ezt pedig környezetbarát csomagolással szeretné elérni. Az Egyesült Királyságban működő Tesco üzletekben hamarosan megjelennek az új, papíralapú csomagolással gyártott Mars csokik.

A cég csomagolási szakértője szerint három szempontot kellett figyelemben tartaniuk az új csomagolás megtervezésekor: egyfelől az új anyag is garantálja az élelmiszer-biztonságot, őrizze meg a csokik minőségét és ne terhelje a környezetet – olvasható a Sky News cikkében.

A cég terve az, hogy ahol lehet, csökkentse a műanyagfelhasználást, a csomagolóanyagokat pedig újrahasznosíthatóvá, újrafelhasználhatóvá vagy komposztálhatóvá tegye.

Borítókép: Shutterstock

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss