Ezek a Balaton legjobb fagyizói 2023-ban

Nemrég beszámoltunk róla, hogy az év fagylaltja díjat 2023-ban a balatonalmádi Amaretto Fagyizó jeges finomsága, a balatoni tövises mangó sorbet nyerte. Természetesen az idei év legjobb balatoni fagyizói között a díjnyertes üzlet is szerepel. De hol érdemes még finom fagyikat kóstolni a tó körül? Mutatjuk!

Nagy kihívások elé állította a fagyizókat és cukrászdákat is az elmúlt évben az alapanyag-drágulás, illetve az energiaválság. Bár télen sok vállalkozás kényszerült felélni a tartalékait, tömeges bezárásokra végül nem került sor. A cukrászdák idén átlagosan 10-15 százalékos áremelést hajtottak végre, így 2023 nyarán 450-500 forintba is kerülhet egy gombóc fagylalt. 

Különleges ízű fagylaltok a BalatonnálForrás: Facebook/Bagaméri Fagylaltozó

Ennek ellenére a jó fagylaltozóknál, ahol évről-évre változatlan a jó minőség és izgalmas az ízek kínálata, sorban állnak az emberek. Így valószínű, hogy aki megengedheti magának és arra vágyik, hogy idén is megkóstolja az év balatoni fagyiját, az nem sajnálja majd rá az 500 forintos gombócárat.

A Pénzcentrum a Tripadvisor értékelései alapján összegyűjtötte, hogy melyek a legjobb fagyizók a Balatonnál 2023-ban. 

Amaretto Fagyizó - Balatonalmádi

A fagylaltozó 1996-ban nyílt Balatonalmádi főterén, akkor még egy 7 tégelyes fagylaltpulttal. Azóta is folyamatosan fejlődnek, a napi kínálatban már 32-36 féle fagylalttal találkozhatunk, melyek kizárólag minőségi olasz alapanyagokból készülnek.

A díjnyertes Balatoni tövises mangó sorbetForrás: Sonline/Somogy TV

Nem csak idén, hanem már a korábbi években is több díjnyertes fagyival örvendeztették meg a vendégeket, 2002-ben a Velencei Álommal, 2015-ben az Almádi krémessel és a Pisztáciás csokibombával, 2017-ben pedig a Balatoni nyár kreációval arattak hatalmas sikereket. 

Bagaméri Fagylaltozó - Balatonfüred

Az idei év fagylaltversenyén az egyik különdíjat a balatonfüredi Bagaméri Fagylaltozó "Édes Csalogány" fantázianevű fagylalt kapta, amely egy diós linzer alapú málnás meggyes variegatoval, illetve diós crumble szórással rétegezett finomság. A fagylaltozó mindig ügyel arra, hogy minden fagylaltjukat egy csodálatos díszítéssel zárják, hogy nem csak finom de dekoratív is legyen.

A kézműves fagylaltokhoz az alapanyagokat hazai kistermelőktől szerzik, de vegán finomságokat is kóstolhatunk náluk, például a Haiti Málnát, ami nem más, mint egy 60%-os étcsokoládés fagylalt málnapürével, ami nem tartalmaz semmilyen állati származékot, sőt még glutént sem ami nagyszerű hír a gluténérzékenyek számára. 

Vitorlás Fagyizó - Balatonmáriafürdő

Egy másik különdíjas a Balaton Fagyija 2023 versenyén a balatonmáriai Vitorlás Fagyizó sajtos-tejfölös lángos ízesítésű fagylaltja lett, amelyet kizárólag csak ebben a fagyizóban nyalhatunk, és itt kapható a különleges fűszeres-epres tejfölös fagyi is, amely szintén sokak nagy kedvence.

A vendégek itt külön szeretik a gyors, profi és kedves kiszolgálást, és a fagylaltok mellett a különleges limonádékat, frissítőket és kávé variációkat. 

A legjobb balatoni fagyizók teljes listáját ide kattintva találod. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek