Vágólapra másolva!
Az osztrák bajnok Red Bull Salzburg fiatal tehetségét megtámadta négy Rapid Wien-szurkoló egy benzinkúton.

A Salzburg már korábban, az Austria Wien 5-0-s legyőzésével bebiztosította 16. bajnoki címét - sorozatban pedig a kilencediket. Vasárnap az osztrák bajnokság utolsó előtti fordulójában a Rapid Wienhez látogatott a csapat, ahol 1-0-ra győzni tudott. A mérkőzés egyetlen gólját Luka Susic szerezte, aki élete legjobb formájában játszik mostanában, ugyanis a legutóbbi nyolc meccsén hétszer volt eredményes.

Luka Susic az idei szezonban a Bajnokok Ligájában is eredményes tudott lenni Forrás: AFP/Cristina Quicler

A Krone beszámolója szerint Sucicnak a meccs után doppingvizsgálatra kellett mennie, és mivel ez eltartott egy ideig, a csapat úgy döntött, hogy a fiatal támadó nélkül teszik meg a Bécstől Salzburgig tartó három órás utat. Susicot a klub egyik alkalmazottja megvárta és autóval együtt indultak vissza. Az osztrák lap információi szerint Bécstől nem messze megálltak egy benzinkúton, ahol négy Rapid-szurkoló rátámadt és verni kezdte a „vörös bikák" 19 éves horvát játékosát.

A klub alkalmazottja - aki együtt utazott a horvát támadóval - azonnal közbelépett. A klub közleményben jelezte, hogy feljelentést tesz az ügyben. A hírek szerint a fiatal csatár nem sérült meg a támadás során, de megrázták a történtek. Ennek ellenére nincs veszélyben a játéka, vagyis pályára léphet az Austria Klagenfurt elleni utolsó bajnoki mérkőzésen.