Sporttörténelem: Magyar jégkorongozó a női NHL-ben

Jégkorong, női, Dabasi Réka, magyar válogatott
Dabasi Réka (b2), valamint a norvég Ena Nystrom kapus (b), Emma Bergesen (j, lent) és Andrine Furulund a női jégkorong divízió I/A világbajnokság Magyarország - Norvégia mérkőzésén a káposztásmegyeri Vasas Jégcentrumban 2019. április 7-én
Vágólapra másolva!
Az első magyar női A csoportos gól szerzője, Dabasi Réka nevéhez újabb sporttörténelmi tett fűződik, ő lesz az első játékos a női NHL-ként emlegetett Premier Hockey Federation sorozatban - írja a jégkorongblog.hu.

A magyar csatár játékjogát a tavalyi drafton a Toronto Six foglalta le a negyedik körben, most viszont a Metropolitan Riveters együtteséhez írt alá egy évre.

A jégkorongblog.hu információi szerint Dabasi Réka először szerepel majd külföldön. Tíz év után távozik a KMH Budapesttől, amelynek az utóbbi években csapatkapitánya is volt. Az újbudai együttessel háromszor nyerte meg az EWHL Supercupot és négyszer az EWHL-t. A válogatottban több mint százszor játszott, tevékeny részese volt az A csoportba jutásnak.

„Amikor a Riveters vezetősége megkeresett könnyű volt dönteni. Tetszett az elképelés, amit felvázoltak a következő szezonra.

– mondta új klubja honlapjának nyilatkozva.

Dabasi Réka sporttörténelmi gólját a tavalyi A-csoportos világbajnokságon IDE KATTINTVA lehet megtekinteni!