Vágólapra másolva!
A Konferencia Liga-döntőjére készülő AS Roma botrányos helyzetbe került, miután a klub által felbérelt testőrök megtámadtak két újságírót.

Bár a Roma az ötödik helynél előrébb nem végezhet a bajnokságban, de az olasz főváros így is futball-lázban ég, mivel José Mourinho csapata bejutott a Konferencia Liga első kiírásának döntőjébe, ahol jövő szerdán a Feyenoorddal találkozik majd. A Football Italia információi szerint a játékosok a klub tudta nélkül csapatépítőt szerveztek maguknak Róma belvárosában található Pierluigi étteremben. Az olasz lap beszámolója szerint miután a klub értesült arról, hogy mit terveznek a játékosok, testőröket bérelt fel egy külsős ügynökségtől.

José Mourinho újabb európai döntőre készülhet Forrás: NurPhoto via AFP/Giuseppe Maffia/NurPhoto/Giuseppe Maffia

A játékosok nem akartak elkülönített részen ülni, ezért az étterem teraszán foglaltak helyet, két újságíró pedig lefotózta őket. A felbérelt testőröknek ez cseppet sem tetszett, ezért agresszíven arra utasították a sajtó munkatársait, hogy töröljék a képeket, és adják át a telefonjaikat. A két újságíró ennek nem tett eleget, így az incidens előbb heves szócsatába torkollott, majd a vita tettlegességig is fajult, az egyik biztonsági őr a falhoz lökte a lesifotóst, a hírek szerint a kiérkező rendőröknek kellett rendet tenni.

A Football Italia beszámolója szerint a Roma bocsánatot kért a két újságírótól és az általuk képviselt újságoktól – és tájékoztatta a külsős ügynökséget, hogy a jövőben többet nem veszik igénybe a szolgálataikat.