Vágólapra másolva!
Kurt Zouma, a Premier League-ben szereplő West Ham United francia védője bűnösnek vallotta magát a bíróságon, amiért megrúgta és megpofozta a macskáját.

Február 6-án kikerült az internetre egy videó, melyen látható, hogy a francia focista előbb belerúg a macskájába, majd felpofozza, végül pedig egy cipőt hajít a menekülni próbáló védtelen állat felé. Az eset után Zouma rengeteg támadást kapott a közösségi oldalakon, és a klubja, a West Ham United is össztűz alá került, ugyanis az állatot bántalmazó Zoumát nem tették ki a keretből.

Kurt Zoumát testőrök kísérték a bíróságra Forrás: AFP/Carlos Jasso

Az eset után persze Zouma azonnal bocsánatért esedezett, állítása szerint ez volt az első és az utolsó alkalom, amikor bántalmazta a macskáját.

Az egész családunk szereti és becsüli őket, ez egy elszigetelt eset volt, amely nem fog még egyszer előfordulni" - mondta Zouma, akit a klubja, a West Ham United 250 ezer fontra megbüntetett és a botrányos videója után elhagyta a legfőbb szponzora, az Adidas.

Zouma most a bíróságon elismerte, hogy az állatjóléti törvény szerinti két bűncselekményt. a francia válogatott védő testvére, a macska bántalmazását lefilmező Yoan is elismerte a bűnösségét.

Hazel Stevens ügyész elmondta a bíróságon, hogy a videón hallható, amint Zouma a következőket mondja:

"Esküszöm, hogy megölöm, esküszöm, hogy megölöm."

A West Ham focistája elismerte a vádat, miszerint szükségtelen szenvedést okozott egy védett állatnak. Testvére pedig beismerte, hogy tettestárs volt a bűntény elkövetésében, valamint felbujtó volt a bűncselekményben.

Kurt Zouma testvére, Yoan készítette a botrányos felvételt Forrás: Anadolu Agency via AFP/2022 Anadolu Agency/Rasid Necati Aslim

Stevens ügyész elmondta, hogy a bűncselekményeket a jelek szerint azután követték el, hogy a macskákat tartották felelősnek egy szék megrongálásáért az otthonukban.

- idézi a BBC az ügyészt.

A bíróság meghallgatta a West Ham védőjét, aki bocsánatot kért tettéért, és korábban abba is beleegyezett, hogy két bengáli macskáját új gazdához adják.

Egy független állatorvos, aki később megvizsgálta a macskákat, és megnézte a videót, azt mondta, hogy az állatokon nem voltak sérülések maradványai, amikor megvizsgálta őket, de az ütések és rúgások szenvedést okoztak volna, míg az üldözés félelmet vagy szorongást.

Trevor Burke, a játékos ügyvédje elmondta, hogy védence korábban kifogástalan jellemű volt, és kilenc állatvédő szervezet részesült a pénzbüntetéséből.

Zoumát az estet óta az ellenfelek szurkolói folyamatos nyávogással heccelik Forrás: AFP/Ben Stansall

Hozzátette, hogy a védőt bántalmazások érték, beleértve fenyegetéseket és rasszista sértéseket, amelyek teljesen megzavarták az életét.

Az ügyben az ítélethirdetést június 1-jére halasztották.