Női kézi: első fokon pert nyert a Siófok a korábbi játékosával szemben

Cs. B.Cs. B.
Vágólapra másolva!
2022.06.30. 18:23
null
A Siófok első fokon pert nyert korábbi játékosával, Tamara Horacekkel szemben (Fotó: Török Attila)
A női kézilabda NB I-ben szereplő Siófok a hivatalos oldalán jelentette be, hogy első fokon pert nyert korábbi balátlövőjével, Tamara Horacekkel szemben, akinek egyidejűleg két klubbal is aláírt szerződése volt.

 

Mint ismert, Tamara Horaceknek 2023-ig szóló érvényben lévő szerződése volt a Balaton-partiakkal, a Metz ennek ellenére tavaly július 12-én bejelentette az igazolását, a játékos pedig minden kapcsolatot megszakított a Siófokkal, és nem érkezett meg a felkészülés kezdetére.

A Siófok ezért munkaügyi pert indított a francia válogatott balátlövő ellen, s a Kaposvári Törvényszék az első fokú ítéletében megállapította, hogy a 26 éves Horacek jogellenesen szüntette meg a fennálló munkaviszonyát a magyar csapattal a 2021. szeptember 3. napján keltezett azonnali hatályú felmondásával.

A bíróság kötelezte a játékost három havi távolléti díjnak megfelelő összeg, valamint a teljes perköltség megfizetésére.

Az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) márciusban 3750 eurós pénzbírsággal, valamint egyéves felfüggesztett eltiltással sújtotta a Bajnokok Ligája elmúlt idényében 63 gólig jutó Horaceket, aki továbbra is a Metz színeiben kézilabdázik.

Az ítélet még nem jogerős, annak kézbesítésétől számított 15 napon belül fellebbezésnek helye van.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik