Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Banán kontra görögdinnye: megdöbbensz, hogy miben mennyi kalória van

default user icon
MME
Fehér rizs vagy barna? Gyorsan, vagy lassan felszívódó szénhidrát? Fagyi vagy gyümölcs? Az egészséges életmód követőinek ad segítséget Amanda.

Amanda Meixnernek eddig 1,5 millió követője van az Instagramon. A fiatal nő arra vállalkozott, hogy mindenkinek segítsen abban, hogy eldöntse, milyen ételt válasszon, attól függően, hogy alacsony szénhidráttartalmú diétát, vagy rostban gazdag étrendet követ. Teszi mindezt pofonegyszerű fotókkal, és olykor nem kevés humorral. Néhány posztjának elkészítettük a magyar verzióját!

Banán kontra görögdinnye

A banán határozott egészséges, ugyanakkor, ha alacsony kalóriabevitelt szeretnél elérni, akkor a görögdinnye, az eper, az áfonya, a málna, de még a narancs is jobban beleillik az étrendedbe. A hideg görögdinnye csábító a nyári melegben, ugyanakkor nem érdemes a 400 grammos mennyiséget túllépni, mert az teszi ki a 28-30 gramm szénhidrátot.

Sorbet kontra görögdinnye

Amanda bejegyzéseiben törekszik arra, hogy felnyissa az emberek szemét. Sokszor ugyanis, amit mi egészségesnek gondolunk, az kicsit sem az! 3 deci frissen facsart narancslé, tej és egy nagy adag kukoricapehely majd 700 kalóriát és 73 gramm cukort tartalmaz, míg két főtt tojás, egy fél avokádó és négy cikk paprika, alig 350 kalória.

Fehér rizs kontra barna rizs


Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss