Női kézilabda: az FTC a Siófokot verte, a DVSC kiütötte a Nagybányát

Bacskai János Bacskai János
Vágólapra másolva!
2022.08.12. 18:12
null
Fotó: <a href="https://www.facebook.com/dvsckezi">DVSC FB-oldal</a>
Három felkészülési mérkőzést játszottak női kézilabdázóink: a Siófok KC kikapott odahaza az FTC-Rail Cargo Hungariától, a DVSC sokkal jobbnak bizonyult a Nagybányánál, míg az MTK a Vasast győzte le.

 

KÉZILABDA
NŐI FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Siófok KC–FTC-Rail Cargo Hungaria 22–27 (11–16)
DVSC–Minaur Baia Mare (Nagybánya, román) 39–19 (23–11)
Vasas–MTK 24–37 (14–16)

„Az eredeti tervek szerint a harmadik pénteki edzőmérkőzését játszotta volna női kézilabdacsapatunk a Siófok otthonában, de a lekötött meccsek közül a Mosonmagyaróvár és a Debrecen is lemondta a mieink elleni találkozót, így végül a nyáron most először alakíthatták szurkolóink ez alapján a hétvégéjüket. Többen ki is használták a lehetőséget, és a Balaton-partról érkeztek a sportcsarnokba, ahol a felkészülési meccsen szokatlan jegyár ellenére is szép létszám gyűlt össze” – írja a fradi.hu a zöld-fehérek idénybeli első mérkőzéséről.

Amelyet Andrea Lekics, Emily Bölk, Alicia Stolle és Kovács Anett vezérletével az FTC-Rail Cargo Hungaria nyert meg, öt góllal, heves, viharos, kiállításokban és sárga lapokban bővelkedő hajrá után.

Pályára lépett a DVSC is, a piros mezes magyar csapat jó hangulatú, az interneten is követhető mérkőzésen fölényes győzelmet aratott a romániai Nagybánya ellen.

A hazaiaktól Töpfner Alexandra és Vámos Míra 7-7, Vámos Petra pedig 6 gólt szerzett.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik