Kézilabda: a Tatabánya szinte végig vezetve, a Veszprém jól hajrázva nyert

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2022.08.19. 21:16
null
Ancsin Gáborék szinte végig vezetve győzték le a PPD Zagrebet (Fotó: Tatabánya Kézilabda Club/Fb)
Mindkét magyar együttes legyőzte Bajnokok Ligájában induló ellenfelét a Tatabányán zajló Mol-kupa felkészülési férfi kézilabdatornán, így szombaton a házigazda a Telekom Veszprémmel csap össze, míg a bronzéremért a horvát PPD Zagreb a lengyel Wisla Plockkal játszik.

 

A Mol-kupa házigazdája, a Tatabánya jól kezdte a horvát PPD Zagreb elleni mérkőzést, hamar 3–0-ra ellépett, ám a Leimeter Csabát is soraiban tudó horvátok 8–7-re fordítottak negyedóra után. A vendéglátó 6–0-s rohammal visszavette a vezetést, és a szünetben már 17–10-es előnyben volt.

A fordulás után a zágrábiak védekezése feljavult, és három gólra is felzárkóztak, de a hajrában a Tatabánya meg tudott újulni, és magabiztosan győzött 30–24-re.

A torna másik „elődöntőjében” a Telekom Veszprém a bakonyiak korábbi edzője, a Xavi Sabaté által irányított lengyel Wisla Plockkal csapott össze. A találkozó első perceiben jobbára a lengyeleknél volt az előny, s bár 6–5-nél a bakonyiak fordítottak, a vezetést nem tudták megtartani. Momir Ilics együttesének kissé döcögött a támadójátéka az első játékrészben, de így is csak 16–15-ös hátránnyal vonult szünetre.

A második félidőben pedig jelentősen javult a Veszprém védekezése, és bár a támadások befejezésébe többször is hiba csúszott, az utolsó tíz percet már 26–20-as előnnyel várta az „Építők”, amely 31–26-os sikerrel jutott fináléba.

A bronzmérkőzést szombaton 14.45-től, a döntőt 16.45-től rendezik.

MOL-KUPA
Mol Tatabánya–PPD Zagreb (horvát) 30–24 (17–10)
Wisla Plock (lengyel)–Telekom Veszprém 26–31 (16–15)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik