Férfi vízilabda: drámai győzelem, világbajnok az U18-as magyar válogatott!

R. P.R. P.
Vágólapra másolva!
2022.08.19. 21:59
null
Arannyal a nyakában pózolhatott a magyar csapat (Fotó: waterpolo.hu)
Óriási siker Belgrádban: az U18-as magyar férfi vízilabda-válogatott világbajnoki címet szerzett, miután a döntőben 11–11 után ötméteresekkel legyőzte a házigazda Szerbiát.

Az első támadásból rögtön megszereztük a vezetést a csapatkapitány Gaszt Roland révén, az első negyed végén pedig 4–2-re vezetett a Kovács Róbert irányította nemzeti együttes.

A második negyedben a mieink csak egy gólt dobtak (Szépfalvi Gergely), és a szerbek felzárkóztak a nagyszünetre (5–4).

A harmadik negyedben egyenlítettek a szerbek (6–6), de utána válogatottunk rögtön visszavette a vezetést, majd a negyed 8–6-os magyar vezetéssel zárult.

Sajnos a negyedik felvonásban a szerbek megint villámgyorsan ledolgozták a hátrányukat (8–8), ám Nagy Ákos a legjobbkor lőtte be a harmadik gólját, így ismét a mieinknél volt az előnyt.

A szerbeket nem lehetett lerázni, és az utolsó négy percnek 10–10-ről vágtak neki a csapatok. Leinweber Olivér a legjobbkor szerezte meg az első találatát (11–10), de a szerbek rendkívül szerencsés góllal megint egyenlítettek – a labda a kapufáról kipattant, de Gyapjas Viktor tarkójáról a kapuba pattant.

Az utolsó percre fordulva támadhattak a szerbek a vezetésért, de a kapufa most nekünk segített, így bő fél perccel a vége előtt támadhattunk a győzelemért. Nem jött össze a gól, ráadásul a szerbeknek volt még 20 másodpercük egy ellenakcióra. Ám Gyapjas védett, így 11–11 után jöhettek az ötméteresek.

Az első három-három dobás hibátlan volt, de a negyedik szerb ötméterest Csite Loránd védte. Az utolsó, ötödik körben a szerbek bedobták, de Bede Marcell még hátra volt. És Bede elbírta a nyomást, a hálóba vágta a labdát, ezzel a magyar U18-as férfi vízilabda-válogatott aranyérmet szerzett!

A magyarok 2014 után nyertek újra ifjúsági világbajnoki címet.

VÍZILABDA
FÉRFI U18-AS VILÁGBAJNOKSÁG, BELGRÁD
Döntő
Magyarország–Szerbia 16–15 (4–2, 1–2, 3–2, 3–5, 5–4) – ötméteresekkel
Gólszerző:
Nagy Ákos 4, Szalai P., Gaszt 3-3, Bede, Leinweber 2-2, Varga Vince, Szépfalvi, ill. Kovacsevics 4, Kojics 3, Gavrilovics, Dimitrijevics, Urosevics 2-2, Brescanszki, Bozovics

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik