Vágólapra másolva!
Hétfőn este a magyar labdarúgó-válogatott a Puskás Arénában 2-0-s vereséget szenvedett az Európa-bajnok olasz csapattól a Nemzetek Ligája zárófordulójában, így a legmagasabb osztály második helyén zárta a sorozatot. A találkozó után Marco Rossi, a magyar csapat szövetségi kapitánya az M4 Sport kamerája előtt elmondta, csapata a teljesítményével kivívta a tiszteletet egész Európában.

„A szurkolóink elképesztőek, hihetetlenek. Ilyet nehéz más országban találni. Jobb ajándékkal próbáltunk szolgálni Szalai Ádámnak. Mindent megpróbáltunk, mindent beleadtunk, de a hibáink sokba kerültek egy Európa-bajnok csapat ellen. De ma az olaszok is megszenvedtek velünk.

Gratulálok Roberto Mancininek, mert ők jutottak tovább. Ma este az erősebb csapat nyert, de mindent megtettünk, hogy ne így legyen" – értékelt a lefújás után könnyek között Marco Rossi szövetségi kapitány, aki Szalai Ádám távozásáról azt mondta, hogy nem lesz könnyű hozzá fogható csapatkapitányt találnia, de az élet nem áll meg.

Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitánya Fotó: Csudai Sándor - Origo

A válogatottságot lemondó csapatkapitánynak, Szalai Ádámnak ez volt az utolsó, 86. meccse a címeres mezben, amivel megelőzte Puskás Ferencet, az Aranycsapat legendás kapitányát, egyúttal utolérte az örökrangsor hetedik helyén Grosics Gyulát, az Aranycsapat kapusát.

A magyar válogatott legközelebb november 17-én Luxemburgban, majd három nappal később hazai pályán Görögországgal játszik barátságos mérkőzést.