Vágólapra másolva!
A Premier League 9. fordulójának rangadóján a címvédő Manchester City Erling Haaland, valamint Phil Foden mesterhármasaival 6-3-ra legyőzte a Manchester United együttesét az Etihad Stadionban. A találkozón a Cityből ugyan ketten is három gólig jutottak, de a norvég Haaland volt az, aki elképesztő rekordokat döntött minden idők leggólgazdagabb manchesteri városi rangadóján.

A vasárnapi meccs után már kiemeltük, hogy Haaland történelmet írt, mert sorozatban a harmadik hazai meccsén lőtt három gólt, ráadásul Michael Owent megelőzve ő jutott el a leggyorsabban három mesterhármasig a Premier League-ben.

Erling Haaland elképesztő számokat produkál a Cityben Forrás: AFP/Thomas Coex

Most nézzük meg, kik azok a játékosok, akik ugyanannyi mesterhármast lőttek a Premier League-ben, mint Haaland nyolc meccs alatt:

  • Cristiano Ronaldo (232 meccsen)
  • Didier Drogba (254 meccs)
  • Szon Heung Min (240 meccs)
  • Jamie Vardy (277 meccs)
  • Ole Gunnar Solskjær (235 meccs)
  • Romelu Lukaku (278 meccs)

Ennyivel még nincs vége Haaland rekordhalmazának. A norvég támadó három gólt lőtt és két gólpasszt adott, ezzel öt gólban vállalt szerepet a Manchester City hat találatából. Ez volt a 25. alkalom az angol bajnokságban, hogy egy játékos csapat öt góljában is részt vegyen, azonban mind közül Haaland a legfiatalabb 22 évesen és 73 naposan.

Innentől kezdve nem meglepő, hogy Haaland lett a manchesteri derbik történetének első játékosa, aki egy meccsen öt gólban is főszerepet vállalt.

Haaland és De Bruyne között remek a kapcsolat Forrás: NurPhoto via AFP/Jose Breton

Haaland (17) és a belga Kevin De Bruyne (10) személyében a Manchester City rendelkezik a legtöbb gólt szerző és a legtöbb gólpasszt adó játékossal az öt európai top bajnokságot számítva. De Bruyne ráadásul a 10 gólpasszából ötöt Haalandnak adott, így kijelenthető, hogy jól működik közöttük a kémia.

Haaland és az angol válogatott Phil Foden az első játékosok a Premier League történetében, akik mindketten mesterhármast lőttek szereztek ugyanazon a meccsen egy top hatos csapat ellen.