El: „A Crvena zvezda szétverte a Ferencvárost” – szerb lapszemle

T. J.T. J.
Vágólapra másolva!
2022.10.07. 09:05
null
Nagy győzelemről írnak a szerb lapok (Fotó: Árvai Károly)
Az európai Crvena zvezdáról és a belgrádi csapat igazi arcáról szólnak a hangzatos címek a szerb sajtóban, ami teljesen érthető, hiszen a szerb bajnok csütörtök este 4–1-re nyert a Ferencváros ellen az Európa-liga H-csoportjában, ezzel két vereség után megszerezte első győzelmét, s megőrizte esélyét akár az első két hely megszerzésére is.

 

„Kanga csillagos éjszakája” – ezzel a címmel indít a legnagyobb példányszámú sportlap, a Szportszki zsurnal a címoldalon, ami egyben jelzi, hogy Kanga amellett, hogy remekül játszott, kétszer is eredményes volt, valamint a címbe igyekeztek beleszőni a csapat nevét is, a Vörös csillagot. A napilap két teljes oldalt, a másodikat és a harmadikat szentelte a Crvena zvezda sikerének. A belső oldalon megjelenő tudósítás a Marakana bombázói címet viseli, utalva arra, hogy Sztefan Mitrovics – miután becsapta Botkát – a léc alá bombázott, de még pazarabb gólt szerzett a légiós Kanga, akinek a találata könnyen lehet, hogy a forduló gólja volt.

Az, hogy Belgrádban mennyire fáj a Bajnokok Ligája-búcsú, a Szportszki zsurnalban megjelent tudósítás első bekezdéséből is kiderül, ugyanis abban az áll, hogy a Ferencváros legyőzésével él a Crvena zvezda álma, ami nem más, mint a BL kieséses szakaszába kerülés…

„Ha az első perctől kezdve úgy játszunk, ahogy tudunk, akkor fantasztikus teljesítményre vagyunk képesek bármelyik csapat ellen” – mondta a lapnak Sztrahinja Erakovics, aki hozzátette, a korábbi két mérkőzésen nem az igazi arcát mutatta a Crvena zvezda.

„Behajtották az összes múltbéli tartozást: a bivalyerős Zvezda kiütötte a Ferencvárost, a magyarok ezt sosem felejtik el” – írja a Novoszti, amely az 1975-ös Kupagyőztesek Európa-kupája elődöntőjére utal, amikor Belgrádban – rekordot jelentő – 110 ezer néző előtt az FTC-nek sikerült 2–2-es döntetlent kiharcolnia, és bejutnia a döntőbe.

„Visszatért az európai Zvezda” – írja a politikai napilap, amely a tudósításában kiemeli Milojevics kiváló taktikáját, aminek köszönhetően a belgrádi csapat magabiztos győzelmet jegyzett. A tudósítás szerint a mérkőzés hőse a két gólt szerző Kanga volt, míg Erakovics minden elismerést megérdemel, mivel remekül irányította a védelmet és Dragoviccsal együtt sorozatban állította meg a Ferencváros támadásait.

„Felébredt az európai Zvezda” – olvasható a Vecsernje Novoszti napilap összeállításának címében. A tudósítás kiemeli, hogy „a Crvena zvezda szétverte a Ferencvárost, amely a két győzelme után önbizalommal telve érkezett Belgrádba, de haza már üres kézzel ment, és minden bizonnyal azzal a benyomással, hogy egy ilyen Crvena zvezdához még nem nőtt fel.”

„Három góllal veszített a Ferencváros Belgrádban” – írja a Szabad Magyar Szó, amely emlékeztet, hogy az FTC-nek rövid idő alatt ez volt a második veresége, hiszen néhány nappal ezelőtt a Kecskeméti TE ellen is kikapott két góllal.

„A Zvezda legyőzte a Fradit Belgrádban” – írja a Pannon RTV honlapja, amely tudósításának végén kiemeli, hogy a Ferencváros, habár simán kikapott a Crvena zvezdától, továbbra is vezeti a H jelzésű csoportot (ha az egymás elleni eredményeket nézzük).

„A Zvezda nagy győzelme, a piros-fehérek Kanga szárnyain legyőzték a Ferencvárost” – írja a Nova portál, amelynek Katai elmondta, hogy ez egy mindent vagy semmit mérkőzés volt a számukra, mert ha veszítenek, akkor minden esélyük elúszott volna, hogy tavasszal a kieséses szakaszban folytathassák a szereplésüket. A támadó középpályás szerint ez fontos győzelem volt, ám még ennél is fontosabb, hogy visszatértek a helyes útra.

A MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJÁT IDE KATTINTVA OLVASHATJA EL!

EURÓPA-LIGA, CSOPORTKÖR
3. FORDULÓ
H-CSOPORT

CRVENA ZVEZDA (szerb)–FERENCVÁROS 4–1 (2–0)
Belgrád,
Rajko Mitics Stadion, 40 000 néző. Vezette: Visser (belga)
CRVENA ZVEZDA: Borjan – Gobeljics, Erakovics, Dragovic (V. Nikolics, 72.), Rodics – Sz. Mitrovics (Pankov, 62.), S. Sanogo (Sz. Szrnics, 62.), G. Kanga (I. Mustapha, 80.), Ivanics – Katai (Motika, 72.), Pesics. Vezetőedző: Milos Milojevics
FERENCVÁROS:
Dibusz – Wingo, Knoester, S. Mmaee, Botka (Pászka, 77.) – Laidouni (Gojak, 66.), Besic (Vécsei, 57.) – A. Traoré, Zachariassen, Nguen (Marquinhos, 66.) – Boli (R. Mmaee, 57.). Vezetőedző: Sztanyiszlav Csercseszov
Gólszerző: G. Kanga (27., 60. – az elsőt 11-esből), Sz. Mitrovics (35.), Katai (50.), ill. Zachariassen (71.)

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

A csoport másik mérkőzésén
Monaco (francia)–Trabzonspor (török) 3–1
(Ben Yedder 14., 45+2. – a másodikat 11-esből, Disasi 55., ill. Bakaszetasz 72.)


A H-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Monaco
3 2 1 4–2 +2
6
2. FERENCVÁROS
3 2 1 5–6
–1
6
3. Crvena zvezda 3 1 2 5–4 +1
3
4. Trabzonspor 3 1 2 5–7 –2
3

*A csoportkör végén az egymás elleni mérleg dönt, addig azonban a gólkülönbség mérlegel, ezért vezeti a csoportot a Monaco.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik