Újabb hatalmas csapás érte a brazil válogatottat

2022-es labdarúgó-világbajnokság, 2022-es katari FIFA-világbajnokság, Katar, labdarúgás, futball, foci-vb, focivb2022, Brazília-Svájc, G csoportkör, Stadium 974, 2022. 11. 28., Brazília, Svájc
Switzerland's midfielder #25 Fabian Rieder shoots but fails to score past Brazil's defender #06 Alex Sandro during the Qatar 2022 World Cup Group G football match between Brazil and Switzerland at Stadium 974 in Doha on November 28, 2022. (Photo by Adrian DENNIS / AFP)
Vágólapra másolva!
Neymar és Danilo után újabb sztárjátékos esett ki sérülés miatt: a Svájc elleni győztes mérkőzés hajrájában Alex Sandrót is elveszítette Brazília.
Vágólapra másolva!

A Juventus védője csapattársaitól eltérően nem bokasérüléstől vagy láztól, hanem csipőproblémáktól szenved, így a Kamerun elleni találkozón biztosan nem lép pályára. Hétfőn a 86. percben le kellett cserélni őt, az állapota pedig súlyosabb, mint azt várni lehetett.

Alex Sandro (6) eredményesen védekezett – amíg a pályán lehetett Forrás: AFP/Adrian Dennis

"Alex Sandrónak fájt a csípője, ezért nem tudott tovább a pályán maradni. Újra vizsgáltuk a játékost, és problémát találtunk a csípőjében. Ezért nem lehetséges, hogy a következő, Kamerun elleni mérkőzésen a pályán legyen. Külön munkát végez, hogy a lehető leggyorsabban felépüljön" – nyilatkozott Alex Sandro állapotáról a brazil válogatott csapatorvosa, Rodrigo Lasmar.

A brazil védő – akinek a katari az első világbajnoksága – a Szerbia elleni találkozót végigjátszotta, mielőtt Svájc ellen 86 percet kapott. A már biztos továbbjutó brazilok abban reménykedhetnek, hogy Alex Sandro az egyenes kieséses szakaszra felépül.

Kövesse velünk a 2022-es labdarúgó-világbajnokság híreit az Origo labdarúgó vb-oldalán!