A focivébék történetében csak egy játékos szégyenült meg annyira, mint most Lionel Messi

2022-es labdarúgó-világbajnokság, 2022-es katari FIFA-világbajnokság, Katar, labdarúgás, futball, foci-vb, focivb2022, csoportkör, C csoport, Lengyelország-Argentína, Lengyelország, Argentína, 2022.11.30.
Argentina's forward #10 Lionel Messi reacts after heading the ball past Poland's goalkeeper #01 Wojciech Szczesny (not pictured) during the Qatar 2022 World Cup Group C football match between Poland and Argentina at Stadium 974 in Doha on November 30, 2022. (Photo by Kirill KUDRYAVTSEV / AFP)
Vágólapra másolva!
Az argentin válogatott sztárja, Lionel Messi a lengyelek elleni utolsó csoportmérkőzésen is kihagyott egy büntetőt, így már kétszer hibázott a világbajnokságokon, erre pedig korábban csak egy játékos volt "képes" - írta a katari vb szerdai napját értékelve a labdarúgás történetével és statisztikáival foglalkozó nemzetközi szervezet (IFFHS).

Az argentin világsztár

Messi a második játékos a világbajnokságok történetében, aki két tizenegyest is kihagyott, előtte a ghánai Asamoah Gyan 2006-ban és 2010-ben rontott egyszer-egyszer.

Messi első vb-büntetőjét 2018-ban hibázta el az Izland elleni csoportmeccsen. Katarban a 22. meccsét játszotta vb-n, ezzel megelőzte Diego Maradonát, aki 21 alkalommal öltötte magára az argentin válogatott mezét a sportági csúcseseményen.

Lionel Messi újabb büntetőt rontott Forrás: AFP/Kirill Kudryavtsev

1998-tól, azóta, hogy a vb-n a győzelemért 3 pont jár,

Argentína a harmadik csapat, amely első meccsének elvesztése után (1-2 a szaúdiakkal szemben) meg tudta nyerni csoportját,

előtte Spanyolország 2010-ben, Kolumbia pedig 2018-ban hajtott végre hasonló bravúrt.

Mexikó, bár legyűrte Szaúd-Arábiát (2-1), 1978 óta először nem jutott tovább a csoportkörből. A közép-amerikaiaknál az egyik gólt Luis Chávez szabadrúgásból szerezte, ilyen típusú találat 60 meccs óta először esett mexikói részről világbajnokságon - írta az IFFHS.

Kövesse velünk a 2022-es labdarúgó-világbajnokság híreit az Origo labdarúgó vb-oldalán!