Vb 2022: Nem vagyok magyar – Ethan Horvath

Csillag Péter (Katar)Csillag Péter (Katar)
Vágólapra másolva!
2022.12.03. 20:10
null
Ethan Horvath eddig nyolcszor védett az amerikai válogatottban (Fotó: Getty Images)
A Hollandia–Egyesült Államok (3–1) nyolcaddöntő után az újságírói vegyes zónában megkérdeztem Ethan Horvathot, az amerikaiak 27 éves cserekapusát állítólagos magyar származásáról.

Több, megbízhatónak tűnő internetes forrás állítja az angol másodosztályú Luton játékosáról, hogy apai ágon magyar származású, és az információ vezetékneve alapján is valószínűnek tűnt. Mi több, a tudn.com oldal 2018-ban készített összeállításában amerikai–magyar kettős állampolgárságúként tüntetik fel.

„Nem vagyok magyar, nincsenek magyar gyökereim – válaszolta határozottan a világbajnokságtól csapatával búcsúzó kapus. – Hogy a nevem magyar hangzású? Nem, ismétlem, nem vagyok magyar, a családomnak sincsen kapcsolódása a magyarokhoz.”

A MÉRKŐZÉSRŐL BŐVEBBEN ITT OLVASHAT!

VILÁGBAJNOKSÁG, KATAR
NYOLCADDÖNTŐ

Hollandia–Egyesült Államok 3–1 (2–0)

Al-Rajjan,Kalifa Nemzetközi Stadion,44 846néző.Vezette:Wilton Sampaio (brazil)
HOLLANDIA:Noppert – Timber, Van Dijk, Aké (De Ligt, 90+3.) – Dumfries, De Roon (T. Koopmeiners, a szünetben), F. de Jong, Blind – Klaassen (Bergwijn, a szünetben) – Gakpo (Weghorst, 90+3.), Depay (Simons, 83.).Szövetségi kapitány:Louis van Gaal
EGYESÜLT ÁLLAMOK:Turner – Dest (Yedlin, 75.), Zimmerman, Ream, A. Robinson (Morris, 90+2.) – Musah, T. Adams, McKennie (Aaronson, 67.) – Ferreira (Reyna, a szünetben), Weah (H. Wright, 67.), Pulisic.Szövetségi kapitány:Gregg Berhalter
Gólszerző:Depay (10.), Blind (45+1.), Dumfries (81.), ill. H. Wright (76.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik