Kiderült játszhat-e Neymar a Korea elleni nyolcaddöntőben

fbl Horizontal
Brazil's forward Neymar (C) celebrates with Brazil's midfielder Lucas Paqueta (L) and Brazil's forward Raphinha (R) after scoring his team's third goal during the friendly football match between Brazil and Tunisia at the Parc des Princes in Paris on September 27, 2022. (Photo by Anne-Christine POUJOULAT / AFP)
Vágólapra másolva!
A brazil szövetségi kapitány, Tite a hétfői nyolcaddöntő előtt tartott sajtótájékoztatón elárulta, számíthat-e legnagyobb sztárja játékra Dél-Korea ellen.

Neymar még a csoportkör első fordulójában, a szerbek ellen 2-0-ra megnyert mérkőzésen kapott több kemény rúgást a bokájára, ami után sem Svájc, sem Kamerun ellen nem léphetett pályára.

A hétfői, Dél-Korea elleni mérkőzésen azonban már ismét bevethető lesz a sztárcsatár, erről Tite, a brazilok szövetségi kapitánya nyilatkozott.

"Ma délután már edzeni fog, és a játékban is részt vesz majd. Várjuk meg az edzést, nem szeretek elébe menni az eseményeknek és valótlanságokat mondani. Edzeni fog, rendbe jött, ott lesz a meccsen is" - mondta Tite.

Tite szerinte ugyan javulniuk kell a játékban, de az nem mehet a futballisták egészségének rovására. A sérültek közül Danilo és Alex Sandro is visszatérhet, míg Alex Tellesre és Gabriel Jesusra biztosan nem számíthatnak a brazilok. Mindkettőnek térdsérülése van, utóbbira hosszabb, legalább három hónapos kihagyás vár.

Kövesse velünk a 2022-es labdarúgó-világbajnokság híreit az Origo labdarúgó vb-oldalán!