Vágólapra másolva!
Huszonegy játékossal kezdi a felkészülést a januári olimpiai kvalifikációs világbajnokságra José María Vaquero Rodríguez, a magyar férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya

"Ez lesz a legfontosabb verseny ebben az olimpiai ciklusban. Természetesen az a célunk, hogy a legjobb formában legyünk a világbajnokságra. A játékosok még edzenek és meccseket játszanak klubjaikban, de azt követően előbb mi a kondicionális munkára helyezzük a hangsúlyt, december végén kezdjük a felkészülést" - idézte a magyar szövetség közleménye a spanyol szakembert.

A magyar válogatott január 5-én Ljutomerben, 7-én pedig Nagykanizsán játszik felkészülési mérkőzést Szlovéniával. A svéd-lengyel közös rendezésű világbajnokság csoportkörében a magyarok 12-én a Koreai Köztársasággal, 14-én Izlanddal, 16-án pedig Portugáliával találkoznak Kristianstadban.

A középdöntőbe az első három helyezett kerül. A világbajnokságra 18 játékos nevezhető, mérkőzésenként 16 léphet pályára.

A magyar férfiválogatott kerete:

kapusok: Mikler Roland (OTP-Bank - Pick Szeged), Székely Márton (MOL Tatabánya), Palasics Kristóf (HSA NEKA)

jobbszélsők: Pedro Rodríguez Álvarez (MOL Tatabánya), Bujdosó Bendegúz (Ferencváros)

jobbátlövők: Ilic Zoran (Telekom Veszprém), Leimeter Csaba (PPD Zagreb), Ancsin Gábor (MOL Tatabánya)

irányítók: Juhász Ádám (SL Benfica), Lékai Máté (Ferencváros), Hanusz Egon (TvB Stuttgart)

beállók: Bánhidi Bence (OTP-Bank - Pick Szeged), Rosta Miklós (OTP-Bank - Pick Szeged), Sipos Adrián (Telekom Veszprém), Szöllősi Szabolcs (Dabas KC)

balátlövők: Bodó Richárd (OTP-Bank - Pick Szeged), Ligetvári Patrik (Telekom Veszprém), Szita Zoltán (OTP-Bank - Pick Szeged)

balszélsők: Bóka Bendegúz (Balatonfüredi KSE), Kovacsics Péter (Ferencváros)

Tartalék: Győri Mátyás (MOL Tatabánya)

Töltse le az Origo Sport applikációt és kövesse élőben a labdarúgó-világbajnokság eredményeit.