Vágólapra másolva!
A spanyol Király-kupa negyeddöntőjében a Real Madrid hátrányból fordítva hosszabbítás után 3-1-re legyőzte a ráadásban emberhátrányban játszó Atlético Madrid csapatát a Santiago Bernabéu stadionban, így bejutott a legjobb négy közé.

A hazaiaknál Eden Hazard, Lucas Vázquez, David Alaba, Aurélien Tchouaméni és Daniel Carvajal hiányzott sérülés miatt, Diego Siimeone pedig Yannick Carrasco és José María Giménez játékára nem számíthatott.

Diego Simeone alaposan feltüzelte csapatát, amelynek már csak a spanyol labdarúgó Király-kupában maradt esélye, hogy trófeával zárja az idei szezont. Némi puhatolózás után az első negyedóra elteltével az Atlético előtt adódott az első komoly helyzet, és egy gyönyörű támadás után a korábbi Real Madrid játékos, Álvaro Morata meg is szerezte a vezetést.

Koke zseniális labdája után Molina kapásból tette középre a labdát az ötös jobb sarkáról, Morata pedig közvetlen közelről a rövid alsóba lőtt. A spanyol válogatott támadó sorozatban harmadik meccsén volt eredményes.

Az Atlético ezt követően is nagyon magabiztosan játszott, szoros és agresszív védekezésével nem tudott mit kezdeni a megszokottnál jóval tompábban játszó Real, amelynek kapura lövése sem volt az első fél órában.

Carlo Ancelotti csapata először a 31. percben adott életjelet, ekkor viszont könnyen egyenlíthetett volna, de Kroos szabadrúgása után Militao a léc fölé fejelt.

Szavic kiállítása sokba került az Atlético Madridnak Forrás: Anadolu Agency via AFP/2023 Anadolu Agency/Burak Akbulut

A második félidőt aktívabban kezdte a Real Madrid, de két hatalmas helyzetet is kihagyott a szünet után, míg a fordulás után még inkább a védekezésre koncentráló Atlético előtt csak elvétve adódtak helyzetek.

Tíz perccel a rendes játékidő előtt aztán egy zseniális találattal egyenlített a Real. A csereként beállt Rodrygo négy védőt is kicselezett, majd hat méterről lőtt a jobb alsó sarokba.

A rendes játékidő hátralévő részében újabb gólt egyik csapat sem tudott szerezni, így következett a hosszabbítás. A ráadásban emberhátrányba került az Atlético, miután

Sztefan Szavics teljesen fölöslegesen összeszedett két sárga lapot, mindössze két perc alatt. Az emberelőnyt gyorsan kihasználta a Real, amely a 104. percben Karim Benzema góljával fordítani tudott.

A 120 perces hosszabbítás hosszabbításában Vinícius Junior biztosította be a Real Madrid győzelmével. A meccs előtt dúrva üzenetet kapó brazil szélső egy labdaszerzés után senkitől sem zavartatva egészen a kapuig kocoghatott, majd a védők mellett a bal alsóba gúrított.

Így a Barcelona, az Osasuna és az Athletic Bilbao után utolsóként a Real Madrid jutott be a legjobb négy közé a Király-kupában. Az Atletico pedig 2016 szeptembere óta képtelen nyerni a Santiago Bernabéu stadionban.

Pénteken sorsolják az elődöntők párosításait, ahol már kétmeccses csaták lesznek: az első találkozókat február 7-9-én, a visszavágókat március 1-3-án kell megrendezni, a sorozat május 6-án zárul Sevillában.

Eredmények, spanyol Király Kupa, negyeddöntő:
Real Madrid-Atlético Madrid 3-1 (0-1, 1-1, 2-1) - hosszabbítás után
gólszerző: Rodrygo (79.), Benzema (104.), Vinícius Junior (120+2), illetve Morata (19.)
kiállítva: Szavics (99.)
Valencia-Athletic Bilbao 1-3 (1-2)