Új szerződést ajánlana egykori csapata Tom Bradynek

Super Bowl LIII - New England Patriots v Los Angeles Rams GettyImageRank1 bestof topix Horizontal AMERICAN FOOTBALL
ATLANTA, GEORGIA - FEBRUARY 03: Tom Brady #12 speaks with New England Patriots owner Robert Kraft prior to Super Bowl LIII a the Los Angeles Rams at Mercedes-Benz Stadium on February 03, 2019 in Atlanta, Georgia. Maddie Meyer/Getty Images/AFP (Photo by Maddie Meyer / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
Vágólapra másolva!
A New England Patriots tulajdonosa azt szeretné, ha hivatalosan a klubja játékosaként vonulna vissza Tom Brady, a profi amerikaifutball-liga (NFL) történetének egyetlen hétszeres bajnoka.

A 45 éves legendás irányító szerdán jelentette be, hogy végleg felhagy a játékkal, utolsó három szezonjában a Tampa Bay Buccaneerst erősítette. Robert Kraft, a Patriots első embere ugyanakkor jelezte, szeretné, ha Brady hivatalosan a New Englandből vonulna vissza, amelyben 2001 és 2019 között játszott.

"Nemcsak én szeretném ezt, a szurkolóink is kiállnak mellette, ő mindig Hazafi marad. Mindent megteszünk, ami tőlünk telink, hogy visszahozzuk őt. Szeretnénk megtalálni a módját, hogy tiszteleghessünk előtte.

- nyilatkozott a 81 esztendős Kraft.

Robert Kraft gratulál Tom Bradynek egy győztes meccs után Forrás: Getty Images via AFP/2019 Getty Images/Maddie Meyer

Brady két évtizedes Patriots-karrierje során hat Super Bowlt nyert, ehhez még egyet hozzátett a Tampa Bay Buccaneersszel, amellyel 2021 februárjában bizonyult a legjobbnak.

A klasszis egy évvel ezelőtt, miután csapatával a főcsoport-elődöntőben a Los Angeles Ramstől kikapott, bejelentette visszavonulását, néhány héttel később azonban úgy döntött, mégis folytatja pályafutását.

Brady a mostani szezonban is eljutott a rájátszásig a floridai csapattal, de a playoff első körében a Dallas Cowboysszal szemben búcsúzott.

A sportág történetének legsikeresebb játékosa minden jelentősebb statisztikai mutatóban - td-passzok, győzelmek, passzolt yardok - vezeti az NFL örökrangsorát. Háromszor választották az idény és ötször a Super Bowl legértékesebb játékosának.