Franciaország: Jelenleg úgy érzem, mintha fuldokolnék – Varane

Vágólapra másolva!
2023.02.04. 13:58
null
Varane mentálisan és fizikailag is elfáradt (Fotó: Getty Images)
Mint beszámoltunk róla, Raphaël Varane, a világbajnok francia védő visszavonul a válogatottól. A 29 éves játékos bejelentése sokakat meglepett, hiszen Hugo Lloris visszavonulása után ő lehetett volna a francia válogatott következő csapatkapitánya. A játékos most elárulta, mi volt a döntése hátterében.

Varane 2013-ban debütált a válogatottban, azóta 93 mérkőzésen lépett pályára. A 29 éves védő 2018-ban világbajnokságot, 2021-ben Nemzetek Ligáját nyert, Hugo Lloris visszavonulása után szó volt arról, hogy Varane lesz a francia válogatott következő csapatkapitánya.

A jelenleg a Manchester Unitedben játszó védő nyíltan beszél arról, hogy a folyamatos játék mennyire megviselte őt és ez vezetett a visszavonuláshoz. „Mindent beleadtam, fizikailag és mentálisan is – mondta Varane a Canal+-nak adott interjújában – De a legmagasabb szint olyan, mint egy mosógép, állandóan játszol és sohasem állsz le”.

„Túlterhelt a programunk, és megállás nélkül játszunk. Jelenleg úgy érzem, mintha fuldokolnék. Varane, mint játékos bekebelezi az embert” – beszélt őszintén Varane az érzéseiről.


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik