Leipzig: Willi Orbán gyönyörű példát mutat, azt sem bánja, ha emiatt nem játszhat

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2023.02.07. 09:37
null
Willi Orbán válogatott mezben (Fotó: Török Attila)
Elképzelhető, hogy Willi Orbán nem léphet pályára az RB Leipzig hétvégi bajnoki mérkőzésén: a magyar válogatott labdarúgóra most őssejtdonorként van szükség, és ő örömmel áll a kihívás elé.

 

Willi Orbán még 2017-ben, a lipcsei klub jótékonysági kampánya keretében jelentkezett őssejtdonornak, és a napokban az illetékes egészségügyi szervezet jelezte neki: egy beteg számára éppen ő a megfelelő donor.

„Először meglepődtem, amikor jött az információ, hogy itt az alkalom, tényleg donor lehetek. De szemernyi kételyem sincs, részt akarok venni a folyamatban. Ha ilyen kis erőfeszítéssel megmenthetünk egy emberi életet, akkor szerintem nincs helye kérdésnek. Remélem, sikerül hozzájárulnom a páciens teljes felgyógyulásához” – mondta Willi Orbán a Bildnek.

Az őssejtlevételt többnapos injekciókúra előzte meg, ami azzal járt, hogy Orbán a héten nem edzhetett. Maga a levétel többórás folyamat, és bár a donor még aznap este hazatérhet, néhány napig nem ajánlott terhelnie magát. Akár tíz napot is igénybe vehet a regeneráció, így előfordulhat, hogy Orbán nem léphet pályára az Union Berlin elleni szombati bajnoki mérkőzésen.

„Könnyen lehet, hogy nem játszhatok, de ez most másodlagos, legyek bármilyen ambiciózus sportember is. Aki ismer, tudja, mindent megteszek annak érdekében, hogy mielőbb újra ott lehessek a csapatban – folytatta Orbán. – Bízom benne, hogy a példám nyomán sokan jelentkeznek donornak, igazán egyszerű a regisztráció, és az ember lelkének jót tesz a részvétel.”

A 36 pontos Leipzig a negyedik, az Union Berlin (39) a második helyen várja a Bundesliga szombat esti rangadóját.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik