A világbajnok kapus élete legnagyobb hibájának nevezte azt, amikor a Juventushoz igazolt

fbl TOPSHOTS Horizontal BUST FOOTBALL GESTURE EYES CLOSED
Juventus' Italian goalkeeper Gianluigi Buffon gestures as he warms up prior to the Italian Serie A football match Juventus vs Verona on September 21, 2019 at the Juventus stadium in Turin. (Photo by Isabella BONOTTO / AFP)
Vágólapra másolva!
A jelenleg a másodosztályú Parma labdarúgócsapatában játszó Gianluigi Buffon megbánta, hogy 2019-ben elhagyta a Paris Saint-Germaint, és visszaszerződött Torinóba.

Az olasz válogatottal világbajnok és Európa-bajnoki ezüstérmes játékos 2001 és 2018 között már volt a Juventus játékosa, ahol abban az időszakban 656 mérkőzésen lépett pályára. Nagy meglepetést okozott, amikor 40 évesen azon a nyáron a PSG-hez igazolt, ám a francia csapatban Alphonse Aréola mögött csak második számú kapus volt. Buffon 25 meccsen szerepelt a párizsiaknál, majd egy év után visszakerült Torinóba, ahonnan 2021-ben igazolt nevelőklubjába, a Parmába.

Gianluigi Buffon még 45 évesen is aktív játékos Forrás: NurPhoto via AFP/Massimiliano Ferraro/NurPhoto/Massimiliano Ferraro

A legendás kapus egy online adásban négy év távlatából elárulta, hogy megbánta, hogy csak egy szezont töltött Párizsban.

– mondta Buffon. – Aztán ezt megbántam, mert Areola megsérült, és leigazolták Keylor Navast a helyére."

„[A párizsi] volt életem legszebb élménye. Szabad embernek éreztem magam, gyorsan megtanultam franciául, beszélgettem az emberekkel az utcán, múzeumokat látogattam... Az volt az érzésem, hogy egy nagyszerű csapatban játszhatok" – nyilatkozta az olasz kapus, aki hozzátette, a PSG kapusaként a legnagyobb csalódást a Manchester United elleni BL-nyolcaddöntős kiesés jelentette számára az idegenbeli győzelem után.

Buffon azt is elárulta, hogy a pármai szerződése lejártakor, jövő nyáron tervezi a visszavonulását, de szívesen maradna a futballpálya közelében azt követően is.

Forrás