Bundesliga: újabb szakportálnál szerepel Szoboszlai az idény csapatában

D. Á.D. Á.
Vágólapra másolva!
2023.05.29. 16:41
null
Szoboszlai Dominik remekül teljesített a Bundesligában (Fotó: Getty Images)
Vasárnap este arról számoltunk be, hogy a WhoScored szakportálnál Szoboszlai Dominik bekerült a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Bundesliga) 2022–2023-as idényének legjobb csapatába. Hétfőn a Sofascore is közzétette a legerősebb tizenegyét, a magyar válogatott támadó középpályása ebben is helyet kapott.


Ahogyan azt megszokhattuk a szakportálok esetében, a Sofascore a pontos értékeléseket sem titkolta el. Szoboszlai 7.42-vel zárta a Bundesliga-idényt, ami Joshua Kimmich (7.73) és Jonas Hofmann (7.47) mögött a harmadik legjobbnak számít.

Érdekesség, hogy amíg a WhoScorednál a jobb szélen szerepelt a magyar válogatott csapatkapitánya, addig a Sofascore-nál a tízes poszton kapott helyett – ez éppen a Bayern München üdvöskéjének, Jamal Musialának a pozíciója.

A Bayern egyébként a bajnoki cím ellenére csupán két játékossal (Benjamin Pavard, Joshua Kimmich) büszkélkedhet a Sofascore álomcsapatában, a BVB-ből három futballistát (Nico Schlotterbeck, Raphaël Guerreiro, Jude Bellingham) is láthatunk – igaz, ez aligha zavarja a drámai körülmények között címet védő münchenieket.


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik