Messi edzője elmondta, melyik lesz az argentin utolsó meccse a PSG-ben

fbl Horizontal
Paris Saint-Germain's Argentine forward Lionel Messi celebrates after scoring a goal during the French L1 football match between Nice (OGCN) and Paris Saint-Germain (PSG) at the Allianz Riviera stadium in Nice, on April 8, 2023. (Photo by CHRISTOPHE SIMON / AFP)
Vágólapra másolva!
Lionel Messi már biztos, hogy elhagyja a Paris Saint-Germain csapatát, ezt a PSG vezetőedzője, Christophe Galtier is megerősítette.

A szezon végén biztosan elhagyja a PSG csapatát a világbajnok Lionel Messi, de azt egyelőre nem tudni, hol folytatja a pályafutását.

„Abban a kivételes helyzetben voltam, hogy a világtörténelem legjobb focistájának lehettem az edzője. A hétvégi lesz az utolsó meccse a Parc des Princes-ben, csak azt remélem, hogy a lehető legkedvesebb fogadtatásban részesül majd" – mondta a Clermont ellni, szombati meccset megelőzően Galtier.

Lionel Messi utolsó meccsére készül a PSG-ben Forrás: AFP/Christophe Simon

A nemzetközi sajtóban már május elején hírt adtak a hétszeres aranylabdás, decemberben világbajnoki címet nyert argentin játékos távozásáról. Az átigazolási ügyekre specializálódott, általában jól értesült Fabrizio Romano akkor azt írta a Twitteren, hogy Messi édesapja, Jorge Messi már egy hónappal azt megelőzően közölte a döntést a párizsi klub vezetőivel.

A 35 esztendős sztárnak júniusban jár a le a szerződése a PSG-nél, így ingyen távozik majd.
Messi 2021 augusztusában hagyta el klubját, az FC Barcelonát - amelynek 2000 óta volt a tagja - és igazolt a Paris Saint-Germainhez, mellyel tavaly és idén is francia bajnokságot nyert.