Serie A: Zlatan Ibrahimovic könnyek között bejelentette visszavonulását – videó

Vágólapra másolva!
2023.06.05. 00:49
null
Zlatan Ibrahimovic a búcsú pillanataiban (Fotó: Getty Images)
Csapata, a Milan vasárnapi bajnoki mérkőzése (3–1-es győzelem a Verona ellen) után bejelentette visszavonulását a klub világklasszis labdarúgója, Zlatan Ibrahimovic.

 

„Búcsút mondok a futballnak, de nem nektek. Amikor először érkeztem Milánóba, boldogságot adtatok nekem, amikor másodjára, akkor szeretetet. Tárt karokkal fogadtatok és otthon éreztem magam. Mindig a Milan szurkolója leszek” – mondta a klub szurkolóinak érzelmes beszédében a 41 éves csatár.

Az már a napokban biztossá vált, hogy szerződése nyári lejártával Ibra távozik a Milantól, ám az, hogy ez egyben a karrierje befejezését is jelenti, csak valószínűsíthető volt.

Ibrahimovic alig játszott az utolsó idényében; egy évvel ezelőtti térdszalagműtétje után február végén tért vissza, de márciusban ismét megsérült. Előtte viszont az Udinese ellen betalált, amivel 41 évesen és 166 naposan minden idők legidősebb gólszerzője lett a Serie A-ban.

Az erős fizikumáról és akrobatikus góljairól is ismert sztár a Malmőben kezdte profi pályafutását, majd olyan világhírű együttesekben futballozott, mint az Ajax, a Juventus, az Internazionale, a Barcelona, a Milan, a Paris Saint-Germain, a Manchester United és a Los Angeles Galaxy. Volt holland, olasz, spanyol és francia bajnok is, a nagy nemzetközi trófeák közül a Bajnokok Ligáját nem tudta begyűjteni, de az Európa-ligában csúcsra ért, és az európai Szuperkupát is elhódította aktuális csapatával.

A svéd válogatottban 122 találkozón 62-szer volt eredményes, a 2012 novemberében az angolok elleni világbajnoki selejtezőmérkőzésen ollózott góljával pedig kiérdemelte az év legszebb találatáért járó Puskás-díjat is.

(MTI)



 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik