Szaúd-Arábia: Karim Benzema hivatalosan is aláírt az Al-Ittihadhoz

CS. M.CS. M.
Vágólapra másolva!
2023.06.06. 20:29
null
Benzema az Al-Ittihadnál folytatja (Fotó: Nemzeti Sport)
A Real Madridtól hivatalosan is elköszönt kedden Karim Benzema, akit ugyanazon a napon este már be is mutattak új csapatánál, a szaúdi élvonal címvédőjénél, az Al-Ittihadnál.

Több ízben is beszámoltunk Benzema madridi távozásának körülményeiről, ám ez már a múlté, hivatalosan is megvan a francia aranylabdás új csapata, amely nem más, mint a szaúdi élvonal címvédője, az Al-Ittihad, amely a Cristiano Ronaldo vezette Al-Naszrt megelőzve lett első a bajnokságban, s amelyet a Wolverhamptonnál és a Tottenhamnél is megforduló Nuno Espírito Santo irányít.

Benzema évi 200 millió eurót keres majd a szaúdi bajnoknál, amelyhez kétéves kontraktus köti.

A 35 éves klasszis minden sorozatot figyelembe véve 648 mérkőzésen lépett pályára a Real Madrid színeiben, ezeken 354 gólt és 165 gólpasszt jegyzett. A Bajnokok Ligáját ötször, a spanyol bajnokságot négyszer nyerte meg, de a Király-kupában is háromszor, a spanyol Szuperkupában négyszer diadalmaskodott négy európai Szuperkupa-siker és öt klubvilágbajnoki cím mellett.

Az UEFA-nál a 2021–2022-es idény legjobbjának megválasztott Benzema 2022-ben a France Football szavazásán elnyerte az Aranylabdát is.


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik