Vágólapra másolva!
A Giro d'Italia magyarországi első három szakaszának egyik legemlékezetesebb pillanata volt, amikor Mark Cavendish kerékpárt cserélt egy zámolyi buszmegállóban. A sportágban mindennapos eset világhírt hozott a Fejér megyei községnek.

A brit sztársprinter, aki a Kaposvár és Balatonfüred közötti harmadik szakaszt megnyerte, még az első napon, a Budapest és Visegrád közötti etapon került bajba. A Fejér megyei Zámolyban egy buszmegállóban állva kellett lecserélnie rakoncátlankodó kerékpárját.

Ez eddig semmi különös, mindennapos sztori a sportágban. Csakhogy a zámolyiak megmutatták, hogy ők nem csak azon az egy napon imádták a Girót és a bringásokat, hanem igenis, szívügyüknek tekintik az országúti kerékpározást. Így aztán a történtek után néhány nappal már fel is avatták a Mark Cavendish-ről elnevezett buszmegállót.

Meghívó az avatásra:

Íme a megálló:

És, hogy kerek legyen a történet: a hír körbeért, azaz eljutott a világklasszis sprinterig, aki karrierje során mindhárom nagy háromhetesen megnyerte legalább egyszer a pontversenyt, és összesen 53 szakaszt nyert a Grad Tourokon. A Tour de France-on aratott 34 sikere pedig rekordot jelent. Nos, Cav is tudja már, hogy a nevét viseli a buszmegálló, és büszke is rá.

"Wow, egy buszmegálló, amit rólam neveztek el?! Hát ez nagyon vicces, de imádom! Élvezzétek ki, és remélem egyszer én is ellátogathatok oda!" - kommentálta a nagy hírt a 36 éves, négyszeres világbajnok és olimpiai ezüstérmes klasszis.