Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ezzel a mikrós trükkel lesz a legfinomabb a bögrés blondie!

default user icon
MME
A blondie a csupacsokis brownie „szőke változata”, amelybe nem kerül kakaópor, és étcsoki helyett fehér csokival tömjük meg. Ha nem sütnél egy egész tálcával, mutatunk egy egyszemélyes alternatívát, amely bögrében készül és mikróban 5 perc alatt elkészül.

A blondie a csupacsokis brownie „szőke párja”, amelybe nem kerül kakaópor, és étcsokoládé helyett fehér csokival tömjük dugig. Így a magas kakaóvaj-tartalomnak köszönhetően még az eredeti süteménynél is jóval puhább.

Ha nem sütnél egy egész tálcával, mutatunk egy szuper egyszemélyes alternatívát, amely bögrében készül, és amelyet sütni sem kell. Elég összekeverni az alapanyagokat, és a mikróba tolni másfél percre. Ennél gyorsabb sütit keresve sem találsz, pláne olyat, ami ennyire finom is.

Bögrés blondie mikróban

Hozzávalók (1 személyre):

A blondie-hoz:
2 ek olvasztott vaj
3 ek barna cukor
3 ek tej
1/2 tk vaníliakivonat
6 ek liszt
1/8 tk só
1/8 tk sütőpor
4 db karamella
1-2 ek darabolt fehér csokoládé

A tálaláshoz:
vaníliafagyi
gyümölcs ízlés szerint

Elkészítése:

1. Tegyük egy mikrózható bögrébe a felolvasztott vajat, adjuk hozzá a barna cukrot, a tejet és a vaníliakivonatot, és keverjük össze alaposan.

2. Ezután adjuk hozzá lisztet, a sót és a sütőport, és keverjük egyneművé. Végül adjuk hozzá a feldarabolt karamellát és fehér csokit is.

3. A bögrét ezután tegyük be a mikróba, és maximum fokozaton süssük 1 perc 20 másodpercig.

4. Ha megsült, tegyünk a tetejére egy gombóc fagyit és gyümölcsöt ízlés szerint, majd tálaljuk azonnal.

Tipp: Ha nem akarjuk rögtön elfogyasztani, az összekevert tésztát fedjük le egy frissen tartó fóliával, és tegyük be a hűtőbe, 2-3 napig is eláll. 

Ezek is érdekelhetnek

Friss