FTC: Csercseszov cáfolja a két orosz válogatott érkezését

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2022.05.24. 13:52
null
Sztanyiszlav Csercseszov egy májusi bajnoki mérkőzés után (Fotó: Árvai Károly)
A két válogatott labdarúgó, Artyom Dzjuba és Gyenyisz Cserisev szerződtetése nem téma a Ferencvárosnál – többek között erről beszélt Sztanyiszlav Csercseszov, a bajnokcsapat vezetőedzője az orosz Rosszija 24 tévécsatornának.

 

„Olvasom, hogy orosz futballistákat irányítanak hozzám, elsősorban Dzjubát és Cserisevet, de ebben a pillanatban egyikük szerződtetésében sem gondolkodunk – mondta Sztanyiszlav Csercseszov a Rosszija 24-nek. – Ennek oka nagyon egyszerű: a feltérképezett gyenge pontokon próbáljuk megerősíteni a keretet, most erre összpontosítunk.”

A találgatás alapját az adja, hogy az 55-szörös válogatott Artyom Dzjuba (Zenit) és a 33-szoros válogatott Gyenyisz Cserisev (Valencia) egyaránt szabaddá válik a nyáron, új csapatot keresnek maguknak.

„Dzjuba gratulált nekem a bajnoki címhez és a kupához, ez volt a legutóbbi üzenetváltásunk – mondta Csercseszov a 33 éves csatárról. – De a napokban megkérdezem tőle, mi folyik itt valójában. Sok mindent nyert a Zenittel, fogalmam sincs, miért akar váltani. Ha tanácsot kér tőlem, természetesen adok, de egyelőre nem tudom, mik a tervei. Szerintem sok van még benne, nagy segítségére lehet a leendő csapatának.”

Az orosz szakember beszélt arról is: tökéletesen átérzi, milyen nagy felelősség az első számú magyar klubnál dolgozni – amibe beletartozik a drukkerekkel való kapcsolattartás is.

„Menet közben vettem át a csapatot, és a válogatottbeli kötelezettségek miatt volt olyan játékos, akit egy-két nappal az első meccs előtt láttam először. A közönség részéről kezdetben volt némi távolságtartás, de miután a játékosokkal megismerkedtem, sor került a drukkerekkel való találkozásra is. Szerintem megtaláltuk a közös hangot. S be kell valljam, nagyon tanulságos volt számomra az összejövetel.”

Csercseszov az FTC előtt a lengyel Legia Warszawával is nyert bajnokságot, kupát ugyanabban az évben, adódott a felvetés: hasonlítsa össze a két ország futballját az oroszországival.

„Az orosz kluboknál nagyobb a pénzügyi lépték, ami részben következik például abból, mennyivel nagyobb távolságokat kell megtenniük a csapatoknak egy-egy mérkőzésért, mennyivel magasabbak az utazási költségek. Természetesen lehet összehasonlításokat tenni, de óva intenék mindenkit attól, hogy alulértékelje a magyar vagy a lengyel futballt. Lehet, hogy rosszul emlékszem, de az orosz klubokkal vívott két legutóbbi európai kupapárharcból a Ferencváros és a Raków jutott tovább...”

S hogy mik a fő célok a Ferencvárosnál a következő idényre?

„Az első és legfontosabb, hogy bejussunk a Bajnokok Ligája csoportkörébe. Nagyon nehéz feladat végigmenni a bajnoki ágon, de a szurkolók és a vezetőség is azt várja, hogy ott legyünk a főtáblán, még ha ez a szerződésemben nincs is kikötve. A felkészülési időszakban e küldetés sikerének megalapozásán dolgozunk.”

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A FERENCVÁROSNÁL
Érkezők:
Adama Traoré (mali, Sheriff Tiraspol – Moldova)
Kölcsönbe érkezők: –
Kölcsönből visszatérhetnek: Csonka András (Budafok), Csontos Dominik (Soroksár), Gera Dániel (Puskás AFC),Iyinbor Patrick(Vasas),Katona Bálint (KTE),Katona Máté (Soroksár), Varga Ádám (Soroksár)
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek: –
Kiszemeltek: Andrian Kraev (bolgár, Levszki Szófia – Bulgária), Derek Cornelius (kanadai, Vancouver Whitecaps – Kanada, jelenleg Panetolikosz – Görögország), Saliou Guindo (KF Laci – Albánia)
Távozók: Miha Blazic (szlovén, lejár a szerződése, Angers – Franciaország?)
Kölcsönbe távozók: –
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: Roko Baturina
(horvát), Lasa Dvali (grúz, lejár a szerződése), Róbert Mak (szlovák, lejár a szerződése), Marko Marin (német, visszavonul), Tokmac Nguen (szomáliai-norvég, lejár a szerződése, Besiktas – Törökország, Feyenoord – Hollandia, Nagoja Grampus – Japán), Somália (brazil)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik