A patkányoktól hemzsegő börtön után az adócsaló Becker luxusban tölti a büntetését

tennis Horizontal HEADSHOT BUST
Boris Becker akár már novemberben szabadlábra kerülhet
Vágólapra másolva!
A német teniszlegenda Boris Becker nem sokáig volt a hírhedt wandsworth-i büntetés-végrehajtási intézet lakója. Az adócsalásért elítélt sportolót a jóval élhetőbb Huntercombe-börtönbe szállították, ahol szinte luxuskörülmények között tölti a napjait.

Az 54 esztendős egykori klasszisjátékost egy új börtönbe szállították, ahol sokkal jobb körülmények között töltheti büntetésének hátralévő napjait - derült ki a Blikk oldaláról.

A hatszoros Grand Slam-tornagyőztes, párosban olimpiai bajnok ikon hatalmas tartozást halmozott fel az elmúlt években, csődeljárása alatt pedig mintegy 2,5 millió fontnyi (1,14 milliárd forint) vagyonát megpróbálta eltitkolni a brit hatóságok elől. Április végén emiatt jogerősen elítélték, s rögtön Anglia egyik legrosszabb hírű börtönébe került, a túlzsúfolt, omladozó wandsworth-i intézménybe, ahol a patkányok is visszatérő vendégek.

– nyilatkozta korábban a Daily Mailnek egy bennfentes.

- árulta el a férfi. Becker két hét után aztán átkerült a jóval élhetőbb Trinity szárnyba, ahol legalább már saját cellája lehetett, szabadabban mozoghatott. Ott sem töltött azonban sok időt, új „otthona" a Huntercombe-börtön lett, amelyben rövidebb időre rács mögé került külföldi állampolgárok raboskodnak.

Becker jobb börtönbe került Forrás: AFP/Daniel Bockwoldt

A Huntercombe ugyanis a beszámolók szerint jóval tisztább és biztonságosabb, nagyobb tisztelettel bánnak az elítéltekkel, akik enyhébb bűncselekmények miatt kerültek oda.

A rabok itt edzőterembe járhatnak, focizhatnak vagy kosárlabdázhatnak.

Tanulásra is van lehetőségük – tavaly például festőtanfolyamon és filmes kurzuson is részt vehettek –, sőt, a börtönnek saját tévécsatornája is van. Mi több, a menüre sem kell talán panaszkodnia a német sztárnak, az elítéltek alkalomadtán még extra csokoládét, süteményt is fogyaszthatnak.