Vágólapra másolva!
A Nemzetek Ligájában júniusban tíz nap alatt három európai sztárcsapat ellen négy mérkőzést játszó magyar labdarúgó-válogatott játékosa, Szoboszlai Dominik elárulta, milyen meccsekre számít a világ legjobbjai ellen.

Marco Rossi csapata június 4. és 10. között sorrendben a tavaly Eb-döntős angolokkal, majd az őket Londonban legyőző olaszokkal, aztán a németekkel, majd újra az angolokkal játszik a Nemzetek Ligájában. A magyar kapitány ezúttal talán tényleg a legerősebb összeállításban tudja pályára küldeni a mieinket, akik között három Német Kupa-győztes játékos is ott lesz.

Az RB Leipzig triója, azaz Gulácsi Péter, Willi Orban és Szoboszlai Dominik is önbizalomtól duzzadva, pozitív élményekkel kezdheti meg a felkészülés Telkiben. Utóbbi a Nemzeti Sportnak nyilatkozva beszélt a válogotott előtt álló feladatokról.

Szoboszlai Dominik a válogatottal is hasonló sikereket érne el, mint a klubjával Fotó: Csudai Sándor - Origo

"Már alig várom, hogy elkezdődjön az Anglia elleni hazai találkozó!

Ha azt a teljesítményt hozzuk, amire képesek vagyunk, nincs olyan együttes, amely szívesen játszik ellenünk" - mondta a 21 éves támadó a lapnak, hozzátéve, nem szeret tippelni, és túlságosan előre gondolkodni, ezért nem is beszél arról, hogy hány ponttal lenne elégedett, de azt elmondta: "Annyit ígérhetek, hogy mindent megteszünk a pályán, ez mindennek az alapja."

Szoboszlai elárulta, ha a Sallai Rolanddal felálló Freiburg játékosa, Emir Demirovic nem hibázik a tizenegyes párbaj negyedik körében, akkor ő lőtte volna az ötödik lipcsei tizenegyest. De a bosnyák játékos hibázott, így Szoboszlaira már nem került sor.

"Bánom is, meg nem is. Senki se értsen félre, hatalmas boldogság a kupagyőzelem, örülök, hogy megnyertük a finálét, a legfontosabb, hogy mi vittük haza a trófeát.

Úgy sétálhattam volna oda, hogy ha berúgom, nyerünk, ha nem, megy tovább a párbaj. Az utolsó freiburgi tizenegyes előtt volt bennem némi drukk, amikor erre gondoltam. Végül másként alakult, de nagyon élveztem volna a pillanatot, ebben biztos vagyok."

Gulácsi Péter és Szoboszlai Dominik a Német Kupával Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Robert Michael

Elmondta azt is, hogy a kupadöntőhöz hasonló hangulatú és hőfokú meccset eddig csak a Liverpool ellen játszott az Anfield Roadon a Bajnokok Ligájában.

A magyar támadó az idei szezonban negyvenöt meccsen tíz góllal, kilenc gólpasszal, Német Kupa-győzelemmel és Európa-liga-elődöntővel zárt. Soha rosszabbat, gondolhatnánk.

"Az eredményeket nézve soha rosszabbat, pláne, hogy az idény első felében nem úgy szerepeltünk, ahogy terveztük. Tavaszra talpra álltunk, trófeát nyertünk,

- mondta a lapnak. Szerinte ehhez az kell, hogy Domenico Tedesco, a lipcseiek vezetőedzője lássa rajtam, tényleg élek a lehetőséggel. Ez a mentalitás a jövőben sem változik, a többi a szakvezetőn múlik.

Nemzetek Ligája, csoportkör
A-liga, 3. csoport
A magyar válogatott programja:
Június 4., 18.00: Magyarország–Anglia (Puskás Aréna, zárt kapus)
Június 7., 20.45: Olaszország–Magyarország (Cesena)
Június 11., 20.45: Magyarország–Németország (Puskás Aréna)
Június 14., 20.45: Anglia–Magyarország (Wolwerhampton)
Szeptember 23., 20.45: Németország–Magyarország (Lipcse)
Szeptember 26., 20.45: Magyarország–Olaszország (Puskás Aréna)