Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

A legjobb folyadékpótló gyümölcsök és zöldségek nyárra

A nyári melegben a szervezetünknek még több folyadékra van szüksége, mint egyébként. A jó hír az, hogy ehhez nemcsak több vízivással juthatunk hozzá, hanem lédús gyümölcsök és zöldségek segítségével is.

Görögdinnye

A görögdinnye víztartalma nagyon magas, egészen pontosan 98%. Emellett pedig rengeteg fontos tápanyagot tartalmaz, például C-vitamint és magnéziumot is. Ráadásul igen alacsony a kalóriatartalma, egy csészényi felkockázott görögdinnye mindössze 46 kalóriát tartalmaz, így a fogyókúrázók is lelkiismeret-furdalás nélkül fogyaszthatják.

Sárgadinnye

A sárgadinnye 92%-a víz, mégis nagyon tápláló, így segíthet kordában tartani az étvágyat. Emellett nagyon gazdag A-vitaminban, ezáltal erősíti az immunrendszert, ellenállóbbá tesz a fertőzésekkel szemben, és már 20 dkg sárgadinnye fedezi a napi C-vitamin szükségletet.

Uborka

Az uborka víztartalma a 97%-ot is elérheti. Rengeteg ásványi anyagot tartalmaz, például káliumot, foszfort, nátriumot, magnéziumot és vasat. Vitaminokban is gazdag, leginkább B- és C-vitaminban. Salátában, vagy önmagában, nyersen is nagyon finom. Az éhgyomorra fogyasztott uborkalének tisztító és étvágyjavító hatása is van.

Őszibarack

Az őszibarack víztartalma nagyjából 89%. Sok benne az antioxidáns, illetve az A-vitamin, a B-vitaminok, a C-vitamin és a kálium. Niacin-tartalmának köszönhetően csökkenti a vérnyomást. Rengeteg rostjával és pektinjével segíti az emésztést, megakadályozza a székrekedést. A benne lévő kálium és nátrium segít a szívpanaszok enyhítésében.

Narancs

A narancs víztartalma 88%, azaz egy közepes narancsban nagyjából fél csésze lé van. Emellett a napi rostbeviteli szükséglet 12%-át adja. Egy narancs fedezi a napi C-vitamin szükséglet 80%-át, de emellett káliumban és folsavban is gazdag, kisebb mennyiségben pedig kalciumot, magnéziumot, valamint A- és B-vitamint is tartalmaz.

 

Borítókép: Shutterstock

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss