Vágólapra másolva!
Május végén írtunk róla, hogy halálos beteg a skótok legendás focikapusa, Andy Goram, aki visszautasította a kezeléseket.

Az 58 éves sportember rákkal küzdött, az orvosok nem jósoltak neki hosszú túlélési időt, ezért nem is kérte az ilyenkor szóba jöhető kezeléseket. Goram orvoshoz csak akkor fordult, amikor a fájdalmai már egyre elviselhetetlenebbé váltak és drasztikusan lefogyott, ekkor derült ki, hogy nyelőcsőrákja van, ami már átterjedt a májára, a jobb tüdejére, három csigolyára és a bordáira.

Andy Goram 260 meccset védett a skót Rangers csapatában, öt bajnoki címet szerzett. Goram 43-szor volt skót válogatott, az 1992-es és az 1996-os Európa-bajnokságon is szerepelt.

Andy Goram 58 évet élt Forrás: heraldscotland.com

Goram Angliában, az Oldham Athletic-ben kezdte a pályafutását, majd a Hibernian és a Rangers kapusa volt. Ezt követően jött a Notts County, a Sheffield United, majd a Motherwell. 2001-ben Sir Alex Ferguson kölcsönbe a Manchester United csapatához vitte, ahol két meccs jutott nekifutás.

Pályafutása végén a Hamilton, a Coventry City, újra az Oldham, majd a Queen of the South és az Elgin City játékosa volt.