Koronavírusos az olimpiai bronzérmes magyar cselgáncsozó

Tokió 2020, 2020-as tokiói olimpiai játékok, olimpia, nyár, nyári olimpiai játékok, XXXII. nyári olimpiai játékok, 2021.07.28., judo, dzsúdó, Tóth Krisztián
Tokió, 2021. július 28. A győztes Tóth Krisztián az orosz Mihail Igolnyikov elleni küzdelem után a férfi cselgáncsozók 90 kilogrammos súlycsoportjának bronzmérkőzésén a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpián a Nippon Budokan arénában 2021. július 28-án. Tóth Krisztián bronzérmes. MTI/Czeglédi Zsolt
Vágólapra másolva!
Pozitív koronavírusteszt miatt nem indulhat el a hétvégi, budapesti cselgáncs Grand Slam-viadalon az olimpiai bronzérmes Tóth Krisztián.

A judoinfo.hu szaklap csütörtöki írása szerint Nagy András, a magyar szövetség főtitkára közölte:
"Krisztián teljesen jól van, tünetmentes, de sajnos nem léphet tatamira a Grand Slamen. A válogatott elveszítette vezetőjét is, Murakami Kijosi technikai igazgató eredménye ugyanis szintén pozitív lett" - tette hozzá. A hazai csapat Tóth kiesésével 28 tagúra fogyatkozott.

Tóth Krisztián nem léphet tatamira a hazai közönség előtt Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

Pánczél Gábor, a vb-ezüstérmes kiválóság mestere elmondta:

- fejtette ki az MTK Budapest vezetőedzője.

Az első európai olimpiai kvalifikációs viadaltól időközben a teljes francia női válogatott is visszalépett, mert az elutazás előtt elvégzett tesztek több versenyzőnél és stábtagnál kimutatták a vírus jelenlétét. A francia női csapatban három olimpiai bajnok és három világbajnoki aranyérmes is (hiába) készült a budapesti viadalra.

A háromnapos Grand Slam-viadal küzdelmei pénteken 10 órakor rajtolnak a Papp László Sportarénában, ahová nézők számára ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött a belépés.