Frenkie De Jong kész jogi lépéseket is tenni a Barcelonával szemben

FC Barcelona v Pumas UNAM - Joan Gamper Trophy soccer FC Barcelona Pumas UNAM Joan Gamper La Liga Liga MX Apertura Mejico Frenkie de Jong Joan Gamper Trophy friendly presentation match Spotify Camp Nou Jose Breton August Horizontal SPORT FOOTBALL PLAYER T
Frenkie de Jong of Barcelona during the Joan Gamper Trophy, friendly presentation match between FC Barcelona and Pumas UNAM at Spotify Camp Nou on August 7, 2022 in Barcelona, Spain. (Photo by Jose Breton/Pics Action/NurPhoto) (Photo by Jose Breton / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
Nem csillapodnak a kedélyek a Barcelona holland játékosa, Frenkie de Jong körül. A játékost hónapok óta vinné a Manchester United, de a Chelsea is szerződtetné, miközben a klubja is szeretné megtartani, de csak akkor ha hajlandó belemenni a fizetése csökkentésébe.

Nos, Frenkie de Jong éppen ebbe nem akar belemenni. A 25 éves játékos szeretne a Barcelona focistája maradni, de a jelenleg is érvényes szerződése keretein belül, ami 2026 nyaráig szól.

A Manchester United hónapokkal ezelőtt megegyezett a Barcelonával, 85 millió euróért vitték volna a holland focistát, de ő hajthatatlan.

A Barcelona eközben minden eszközt bevet azért, hogy de Jong fizetését csökkentség. Már azt is lehetett olvasni, hogy kvázi érvénytelennek tartják a mostani szerződését, amit egy – jelenleg rendőrségi eljárás alatt álló – korábbi klubvezetés kötött vele. De Jong egyébként abba belement korábban, hogy az előző két szezonra csökkentsék a fizetését, éppen ezért tartozik neki a klub 17 millió euróval, mert abban állapodtak meg, hogy ezt később rendezik felé.

Frenkie de Jong nem a legszebb barcelonai korszakát éli Forrás: NurPhoto via AFP/Jose Breton/NurPhoto/Jose Breton

A játékos már ott tart, hogy az ügyvédjeivel vizsgáltatja azt, hogy mennyire szabályos a Barcelona nyomásgyakorlása felé.

De Jongék már vázolták a történteket a spanyol és a nemzetközi játékos-szakszervezet és a La Liga embereinek is. De Jong szerint lejáratókampányt folytat ellene a saját klubja, ami elfogadhatatlan, de ennek ellenére kiáll az elképzelései mellett.

A történtek ellenére De Jong maradna a Barcánál, már csak azért is, mert a vezetőedzővel jó a kapcsolata és szereti a csapatot, valamint a várost is. Ha De Jong mégis klubot váltana, akkor a hírek szerint a Chelsea-t választaná és nem a Manchester United csapatát, ahol korábbi edzője, Erik ten Hag is dolgozik.,