Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Undorító, mit talált a vacsorájában II. Erzsébet

default user icon
MME
Bizarr anekdota látott napvilágot a 70. éve trónon lévő uralkodónőről, II. Erzsébet királynőről, akinek volt alkalma megcsillogtatni brilliáns humorát.

A Dinner at Buckingham Palace című könyv számos történetet mesél el a brit királyi család étkezési szokásairól, valamint arról, milyen vicces, olyankor bizony kínos szituációk történtek velük ebéd vagy éppen vacsora közben. A kötet többek között arról is beszámol, hogy II. Erzsébet imádott néhai férjével, a tavaly elhunyt Fülöp herceggel vacsorázni. Olyankor mindegyikük tartott magával egy fehér lapot, arra jegyzetelték sokszor markáns véleményüket a feltálalt ételekről, a papírt pedig később elküldték a királyi szakácsoknak, hogy okuljanak az esetből. Nos, volt egy olyan vacsora, amit a királnyő biztosan kitörölne az emlékezetéből!

 

A Mirror arról ír, hogy mivel II. Erzsébet az édességek mellett az egyszerű ételeket kedveli, egy alkalommal egy hatalmas salátatálat rendelt vacsorára. Ezzel még nem is lett volna semmi gond, csakhogy a zöldségek között volt egy meglehetősen gusztustalan, és egyben hívatlan vendég. Nevezetesen egy méretes meztelencsiga, ami az utcán sem szép látvány, nemhogy egy salátában.

Bár II. Erzsébet elsőre valósággal sokkot kaphatott, később mesterien reagált a csúnya bakira. Valahogy kipiszkálta az akkor már döglött meztelencsigát a már említett értékelő lapra, majd odaírta mellé:

"Ezt találtam a salátában - megenné?" - állt a papíron, amit a komornyik talált meg, és persze továbbított is a szakácsnak, aki nyilván majd elsüllyedt szégyenében.

Nem ez volt az első eset, hogy II. Erzsébet megcsillogtatta sajátos, olyakor szarkasztikus humorát, a királynő ugyanis viccesebb mint azt sokan gondolnák. Egyszer megkérdezték tőle, hogy miért visel mindig élénk színű ruhákat, mire nemes egyszerűséggel azt felelte, hogy ha bézsben vagy földzínű ruhában lenne, a kutya se tudná, hogy ő kicsoda.

Egy beiktatási ceremónián a királynő egyik alkalmazottja véletlenül leejtette az átadásra váró kitüntetésekkel teli párnát. „Csak tegye őket vissza valahogy, ahogy sikerül. Mindenkinek adok valamit, aztán majd utólag kiválogatják” – intézte el lazán a helyzetet II. Erzsébet.

2005-ben, amikor Eric Claptont a Buckingham Palotában, ezt kérdezte tőle: „Régóta gitározik?”  Nos, Clapton addigra négy évtizede volt a szakmában, és számos díjal ismerték el a tehetségét.

Nos, már csak az a kérdés, hogy mi lett a meztelencsigát észre nem vevő szakács sorsa...

Még több hír II. Erzsébet királynőről:

Ezek is érdekelhetnek

Friss