El: a Rovers trénere a Milanéhoz hasonlította a Fradi játékerejét

P. V.P. V.
Vágólapra másolva!
2022.08.18. 21:22
null
A Rovers vezetőedzője szerint a Fradi játékereje az AC Milanéhoz hasonlítható (Fotó: Mirkó István)
Nyugodtan várhatja a Ferencváros 4–0-s előnye birtokában a Shamrock Rovers elleni Európa-liga-selejtező visszavágóját. Az első mérkőzés után a két vezetőedző értékelt.

Sztanyiszlav Csercseszov, a Ferencváros vezetőedzője így értékelt.

„Nem lehet minden támadást, helyzetet gólra váltani. Voltak olyan taktikai elemek, amiket megbeszéltünk a fiúkkal, és nem azt láttam a pályán, amit szerettem volna. Ilyenkor muszáj ordítanom, hiszen tizenötezer ember szurkolása mellett másképp nem tudom irányítani a csapatot. Erős ellenfél ellen játszottunk, jó erőben voltak a játékosai, de sikerült felülkerekednünk rajtuk. Mit mondtam most az öltözőben? Ugyanazt, amit a Slovan elleni győzelemkor: nem volt rossz. Néha jó volt a játék, de voltak rossz periódusok is. Az edzőnek egy ilyen győzelem után is objektívnek kell maradnia. Örülünk az eredménynek, de hosszú út vár még ránk az idényben. A négy-nullás győzelem után ugyanolyan komolyan készülünk a visszavágóra, nem vehetjük fél vállról, hiszen ellenfelünk célja is az, hogy bejusson az Európa-liga csoportkörébe.”

A sok helyzetet kihagyó, két kapufát lövő Ryan Mmaee-val kapcsolatban elmondta, sokáig sérült volt, reméli, hogy a következő mérkőzésen szerencsésebb lesz a csatár.

Stephen Bradley, a Shamrock Rovers vezetőedzője a következőket mondta.

„Jobb csapattól kaptunk ki, főleg a támadójátékban volt sokkal jobb az ellenfelünk. A második félidő legelején kapott gól volt a legfájóbb: éppen csak kijöttünk az öltözőből, és mindjárt eladtuk a labdát. Az egyéni hibák is hozzájárultak a vereséghez, de csapatként nyerünk és vesztünk. A Ferencváros könyörtelenül megbüntette az eladott labdáinkat, a hibáinkat. Ezen a szinten minden egyes hibánkért komolyan büntet az ellenfél, ebből is tanulhatunk, ha nem nyújtjuk a maximumot, akkor annak ez lesz a vége. Alapvetően szorosabb mérkőzésre számítottam, de olyan alaphibákat követtünk el, amelyek kiküszöbölhetőek lehettek volna.”

A Rovers vezetőedzője újságírói kérdésre elmondta, a Ferencvárost a nemzetközi porondon az AC Milan szintjére tenné. Játékosai gyorsak, a csapat támadójátéka kiváló.

EURÓPA-LIGA

PLAYOFF, 1. MÉRKŐZÉS
Ferencváros–Shamrock Rovers (ír) 4–0 (2–0)
Budapest, Groupama Aréna, 15 239 néző. Vezette: Nyberg (svéd)
FTC: Dibusz – Wingo, Botka, Knoester, Pászka (Civic, 84.) – Besic (Vécsei, 69.), Laidouni – Auzqui (Marquinhos, 63.), Nguen, A. Traoré (Mercier, 84.) – R. Mmaee (Boli, 64.). Vezetőedző: Sztanyiszlav Csercseszov
Shamrock: Mannus – Hoare, Cleary, Grace – Gannon (Farrugia, 61.), Watts (Ferizaj, 70.), O’Neill, Kavanagh (Byrne, 61.), Lyons – Gaffney (Towell, 61.), Greene (Tetteh, 79.). Vezetőedző: Stephen Bradley
Gólszerző: Auzqui (13.), A. Traoré (34., 48.), Civic (90+3.)

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

VISSZAVÁGÓ
Augusztus 25., 21.00:Shamrock Rovers–Ferencváros(Tv:M4 Sport) –élőben az NSO-n!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik