El: túl jó volt a Fradi a Shamrockhoz képest – ír lapszemle

L. M.L. M.
Vágólapra másolva!
2022.08.19. 10:06
null
Könnyed győzelemmel kezdte a párharcot az FTC (Fotó: Mirkó István)
A Ferencváros 4–0-ra kiütötte a Shamrock Roverst az Európa-liga playoffkörének első mérkőzésén. Az ír lapok beszámolója szerint a vendégek súlyos vereséget szenvedtek egy sokkal jobb csapattól.

„A Ferencváros bizonyította, hogy túl jó a Shamrockhoz képest” – ezzel a címmel közli tudósítását a Ferencváros–Shamrock Rovers mérkőzésről az ír közszolgálati média, az RTE. Az újságírók szerint a vendégek jól kezdték ugyan a mérkőzést, de már a találkozó elején sem bírtak az FTC támadóinak sebességével.

Az ír Independent már tényként kezeli, hogy az Európa-koncerencialiga csoportköre vár a Shamrockra, miután vereséget szenvedett Budapesten.

„Egy osztállyal magasabb szintet képviselnek a kimerült íreket legyőző magyar bajnokok” – áll a The Irish Times hasábjain. A lap szerint reménykedtek a Shamrocknál az Európa-ligába jutásról, de a nem tudtak válaszolni a Ferencváros fenyegető támadásaira. Az újságnál kiemelik, hogy sok volt a hat hiányzó az írek oldalán, valamint a zöld-fehérek jobban bírták a 36 fokos hőséget.

A balls.ie kellemetlen vereségként értékeli a találkozót, és megemlíti, hogy a hazaiaknak sok helyzetük volt, a negyedik gól előtt többször is betalálhattak volna.

EURÓPA-LIGA
PLAYOFF, 1. MÉRKŐZÉS

Ferencváros–Shamrock Rovers (ír) 4–0 (2–0)
Budapest,Groupama Aréna,15 239néző.Vezette:Nyberg (svéd)
FTC:Dibusz – Wingo, Botka, Knoester, Pászka (Civic, 84.) – Besic (Vécsei, 69.), Laidouni – Auzqui (Marquinhos, 63.), Nguen, A. Traoré (Mercier, 84.) – R. Mmaee (Boli, 64.).Vezetőedző:Sztanyiszlav Csercseszov
Shamrock:Mannus – Hoare, Cleary, Grace – Gannon (Farrugia, 61.), Watts (Ferizaj, 70.), O'Neill, Kavanagh (Byrne, 61.), Lyons – Gaffney (Towell, 61.), Greene (Tetteh, 79.).Vezetőedző:Stephen Bradley
Gólszerző:Auzqui (13.), A. Traoré (34., 48.), Civic (90+3.)

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

VISSZAVÁGÓ
Augusztus 25., 21.00:Shamrock Rovers–Ferencváros(Tv:M4 Sport) –élőben az NSO-n!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik