Vágólapra másolva!
A horvátok Aranylabdás középpályása Luka Modric szerint az osztrákok elleni győzelmük után nem szabad túlzottan elragadtatniuk magukat. A Real Madrid játékosa szerint a legfontosabb az, hogy azt hozzák, amit a legutóbbi öt tétmeccsük alkalmával teljesítettek.

A hétfő esti magyar–olasz mérkőzésnek a Nemzetek Ligája A-ligájában az is a tétje, hogy térségünkből két futballválogatott is ott legyen a négyes rájátszásban, hiszen Horvátország, ha nem is könnyen, de kiharcolta Ausztriával szemben a győzelmet, no meg a továbbjutást – a roppant jó teljesítményt nyújtó dánok előtt végezve az 1. csoportban - derült ki a Nemzeti Sport oldaláról.

A Zlatko Dalic szövetségi kapitány irányította horvát együttest mintegy 25 ezer szurkoló biztatta az Ernst Happel Stadionban, s főleg az első 45 percben okoztak nehézséget a „kockásoknak" Marko Arnautovicék, igaz, 3–1-es győzelmet könyvelhettek el Luka Modricék, a generációváltás tehát nem is halad olyan rosszul déli szomszédunknál.

Luka Modric elégedett a csapattal Forrás: AFP/Denis Lovrovic


– fogalmazott Modric.

Mateo Kovacic teljesítményével a középpályán fel tudott zárkózni 2018 aranylabdása mellé, s ennek is szerepe volt abban, hogy a horvát futball újabb mérföldkőhöz érkezett.

„A találkozó első felvonása igencsak nehéz volt, ugyanakkor a másodikban jobb játékkal rukkoltunk ki, s ki is használtuk lehetőségeinket – fogalmazott a Chelsea 28 esztendős középpályása. – Brozovic az egyik legfontosabb csapattársunk, kiesése a csapatrészek közötti egyensúly megteremtése miatt volt számunkra érzékeny veszteség, ugyanakkor bizonyítottuk, hogy remek formában vagyunk, van mélységünk, időnként képesek vagyunk nagyszerűen futballozni, s nem feledkezhetünk meg arról sem, hogy Bécsben fenomenális hangulat volt."

A Nemzetek Ligája fináléja mellett ugyanakkor egyelőre csak az vehető biztosra, hogy az Európa-bajnoki selejtező meccsek október 9-ei sorsolásakor Magyarországhoz hasonlóan szomszédaink is az első kalapból kerülnek kihúzásra, s ennek azért van jelentősége, mert a kontinensviadalra történő kijutás esetében jolly jokernek számíthat az NL döntő négyesében biztossá tett hely.

Azon európai válogatottaknak, amelyeket érint a világbajnokság, már a november is izgalmasnak ígérkezik, hiszen annak a hónapnak a második hétvégéje még a klubfutballé, s igazából azt követően kezdődhet az igazi vb-re hangolás, majd Katarban pedig a világbajnoki rajt november 20-án – onnantól az első napokban már következnek is az első tétmeccsek. Akad olyan válogatott, melynek a köztes napokban addig még lesz felkészülési találkozója is.