Női kézilabda: rögtön javíthat a magyar válogatott

BOBORY BALÁZSBOBORY BALÁZS
Vágólapra másolva!
2022.10.01. 07:56
null
Remekül érzi magát klubcsapatában Szikora Melinda, a válogatott kapusa (Fotó: AFP)
Három nap alatt kétszer játszik felkészülési mérkőzést Szlovénia ellen a magyar női kézilabda-válogatott, a csütörtöki döntetlen után szombaton jön a második felvonás. Szikora Melinda szerint szinte mindenben javulnia kell a mieinknek.

Pénteken Celjéből Ljubljanába utazott a magyar válogatott, ahol szombaton lejátssza második felkészülési mérkőzését is a házigazda szlovénok ellen. Csütörtökön már összecsaptak a felek, 22–22-es döntetlen lett a végeredmény. A mieink oldaláról a kapuban kiválóan teljesítő Szikora Melinda nem is ezzel volt elégedetlen, hanem a teljesítménnyel.

„Nehéz hatvan perc volt, de nekem abszolút nem tetszett a csütörtöki mérkőzés” – kezdte a német Bietigheim profija. „Többet vártam magunktól, ám talán mindkét együttesre igaz, hogy kissé zavarodottan, sok hibával játszott. Azt gondoltam, eldönti majd a mérkőzést, melyik csapat játéka áll össze előbb, de nem így alakult. Ha a mi szemszögünkből pozitívumot keresek, azt emelhetem ki, hogy a véghajrában sikerült kiharcolni a döntetlent, és felvállaltuk a felelősséget a kritikus helyzetekben. A végén éreztük a súlyát annak, hogy rossz a játék, és mentettük a menthetőt. Az utolsó két percbe lehet kapaszkodni.”

Ha valakire, Szikora Melindára biztosan nem lehet panasz, a mérkőzés után Golovin Vlagyimir is kiemelte, hogy gyakran ő tartotta védéseivel a lelket a csapatban. A 33 éves kapus egyébként is nagyszerű formában van, két hete pont volt klubja, a Ferencváros ellen parádézott a Bajnokok Ligájában, és úgy tűnik, sikerült ezt átmentenie a nemzeti csapatba is.

„Úgy érzem, minden összeállt egy kerek egésszé az életemben, jól sikerült a felkészülés, remekül érzem magam a klubcsapatomban, élvezem a bizalmat” – ecsetelte Szikora Melinda.

„Németországban sokat segít nekem a csapat védekezése, az edzőnk igazi stratéga, aki mindig kitalálja a megfelelő taktikát. Jó formában vagyok, ezt már éreztem a felkészülés során is, és az előző évad után önbizalommal felvértezve vágtunk neki a mostaninak. Próbálom ezt a mentalitást a válogatottba is behozni, és a többieket is magammal rántani. Küzdöttünk csütörtökön is, de csökkenteni kell a hibáink számát, gyorsabban kell kézilabdázni, nem fekszik nekünk, ha mindig felállt védelem ellen támadunk.”

Szikora Melinda tisztában van vele, hogy a két mérkőzés között nincs lehetőség egy edzésen megváltani a világot, a csapat sokat fog videózni még a szombati találkozó előtt. Ezeken lehetőség lesz megfigyelni a hibákat, azokat a mozgásokat, amelyek esetleg nem sikerültek, és mindenki bízik benne, hogy a második meccs már sokkal jobban alakul.

NŐI KÉZILABDA
FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Október 1.
17.30:
Szlovénia–Magyarország

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik