Lewandowski megint szenzációsan játszott

spanyol foci, La Liga, Barcelona, Robert Lewandowski, Martin Valjent
Barcelona's Polish forward Robert Lewandowski (R) vies with Mallorca's Slovakian defender Martin Valjent during the Spanish League football match between RCD Mallorca and FC Barcelona at the Visit Mallorca stadium in Palma de Mallorca on October 1, 2022. (Photo by JAIME REINA / AFP)
Vágólapra másolva!
A spanyol labdarúgó-bajnokság 7. fordulójának szombat esti mérkőzésén a Barcelona 1-0-ra nyert a Mallorca otthonában.

A nyitófordulóban elért döntetlen óta mind az öt mérkőzését megnyerő katalán együttes a válogatott szünetet követően is folytatni akarta a győzelmi sorozatát, ennek megfelelően komoly mezőnyfölényben kezdték a találkozót. Az első helyzetre mégis a 20. percig kellett várni, amikor

Robert Lewandowski kapott pontos labdát Ansu Fatitól, a lengyel csatár pedig egy csel után precízen a hosszú alsóba lőtt.

A Mallorca sem játszott alárendelt szerepet, és többször is közel állt a gólhoz: előbb egy szögletkombináció után, majd egy beadást követően volt veszélyben Ter Stegen kapuja. A kiegyenlített első félidőben a barcelonaiak feszültségét jelezte, hogy egy szabálytalanság után a 40. percben a kispadról heves reklamálás miatt piros lapot kapott – a vezetőedző Xavi testvére és egyben segítője – Óscar Hernández.

A második játékrészre is megőrizte a harci kedvét a hazai csapat, amely a mezőnyben ugyan a legtöbbször futott a labda után, a helyzetek kialakításában viszont továbbra is hasonlóan teljesített, mint a Barcelona. Nagyobb lehetőséghez azonban már nem tudtak jutni a mallorcaiak, az utolsó pillanatokban ugyanis a védők, Ter Stegen vagy egy pontatlan passz megakadályozták az igazán nagy gólhelyzetet.

Lewandowski (jobbra) 20. percben szerzett gólja győzelmet ért a Barcelonának Forrás: AFP/Jaime Reina

A vendégek is hasonlóan jártak: az utolsó passzok rendszerint rosszul sikerültek, így nem sikerült a győzelem bebiztosítása. A három pont azonban így is a katalánoké lett, a Barcelona pedig a sikerével átvette a vezetést a vasárnap játszó Real Madridtól a tabella élén, és készülhet a keddi, milánói BL-mérkőzésére, ahol az Interrel találkozik.

Eredmény, La Liga, 7. forduló:
RCD Mallorca - FC Barcelona 0-1 (0-1)
gólszerző: Lewandowski (20.)