El: „A Fradi ellen megmutatjuk mindenkinek a Zvezda igazi arcát”

TŐKE JÁNOSTŐKE JÁNOS
Vágólapra másolva!
2022.10.05. 13:36
null
Milos Milojevics (Fotó: MTI)
Csakis a győzelmet tartja elfogadható eredménynek a Ferencváros elleni, csütörtökön 18.45-kor kezdődő Európa-liga-csoportmérkőzésen Mirko Ivanics, a Crvena zvezda meghatározó játékosa, aki nemrég felépült sérüléséből. A szerdán délben megrendezett belgrádi sajtótájékoztatón az említett Ivanics mellett Milos Milojevics, a csapat vezetőedzője állt a szerbiai és a magyarországi újságírók elé.

 

„A bátrabb csapat nyeri meg a mérkőzést, ebben száz százalékig biztos vagyok” – mondta Milos Milojevics, aki megkapta azt a kérdést is, meglepődött-e azon, hogy a Ferencváros két győzelemmel rajtolt az Európa-ligában.

„Nem volt számomra meglepetés, hiszen ismertem korábbról néhány labdarúgót, elsősorban azokat, akik Skandináviában játszottak” – válaszolta, kiemelve Traorét és Tokmacot, akik a Ferencváros gyors játékának a kulcsát képezik.

Milojevics szerint azért is várható volt, hogy a Ferencváros jól teljesít Európában, mert tapasztalt edző irányítja és a csapat kispadja is hosszú, vagyis az edzőnek lehetősége van a padról is jó képességű játékosokat pályára küldeni. Milojevics hozzátette, hogy igyekeznek csökkenteni azokat a lehetőségeket, amelyeknél a Ferencváros gyorsasága érvényesülhet.

Arra a kérdésre, hogy most hat pont a különbség a két együttes között, de bízik-e abban, hogy ez megfordulhat, Milojevics azt felelte: a Crvena zvezdának most az a fontos, hogy legyőzze a Ferencvárost, és utána majd számolgatnak, hiszen még 12 pontot lehet szerezni a hátralevő négy mérkőzésen.

Ami a magyar és a szerb bajnokságot illeti, Milojevics szerint nagyon nehéz a Szuperligát és az NB I-et összehasonlítani, viszont azt látja, hogy Magyarországon az elmúlt időszakban jobb játékfeltételeket teremtettek, és van három-négy klub, amely pénzügyileg kiemelkedik a sorból.

A Ferencváros kecskeméti vereségével kapcsolatos kérdésre a Zvezda edzője elmondta, hogy egy meccs alapján nehéz megállapítani, valaki jó vagy rossz formában van. Szerinte a KTE stílusa nem feküdt a Ferencvárosnak, amely aznap kikapott, de ettől még nincs rossz formában – viszont egy vereség elbizonytalaníthat egy együttest.

A Crvena zvezda a Monacótól és a Trabzonsportól is kikapott a H-csoportban, s mivel a közvélemény nem azzal számolt, hogy a 3. forduló előtt a belgrádi együttes nulla ponttal áll a kvartett utolsó helyén, logikusnak tűnt az az újságírói kérdés, amely arra vonatkozott: jogosnak tartja-e azokat a hangokat a vezetőedző, amelyek szerint ha csütörtökön nem győzik le a Ferencvárost, akkor az akár az edzői munkájának végét is jelentheti a csapat kispadján.

„Egy nagy klubnál, mint a Zvezda, ha nem jönnek az eredmények, akkor reális annak az esélye, hogy szóba kerül az edző leváltása. Én a munkámmal igyekszem erre válaszolni, és az eredményekkel. Úgy gondolom, jó úton járunk, legalábbis minden győzelem ezt jelzi.”

Arra a kérdésre, gondolt-e arra, hogy csapata átengedi a területet a Ferencvárosnak, mint ahogy azt tette a Shamrock Rovers, Milojevics a következőket válaszolta:

„Saját közönségünk előtt játszunk, így egyértelműen támadnunk kell, és az sem mellékes, hogy a csapatunk offenzív futballt játszik, míg az említett Shamrock az ellentámadásokra alapozza a taktikáját. A csütörtöki mérkőzésen hetven százalékban a saját játékfelfogásunkat kell játszanunk, harmincban pedig reagálnunk kell a Ferencváros taktikájukra.”

A Nemanja Milunovics egészségét firtató kérdésre Milojevics nagyon röviden annyit felelt, hogy az esti edzés után derül ki, számíthat-e rá kilencven percen át, de bizakodó, mert az eddigi hírek pozitívak.

Milojevics negyven nappal ezelőtt vette át a Zvezdát, s az előrelépést firtató kérdésre annyit válaszolt, hogy látja a fejlődést, de aki ismeri, az tudja, ha az elmúlt hat hétben mindegyik meccsüket 5–0-ra nyerték volna meg, ő akkor is látna lehetőséget a javításra.

Mirko Ivanics (Fotó: MTI)
Mirko Ivanics (Fotó: MTI)

Mirko Ivanics sérülés után nemrég tért vissza a csapatba. A sajtótájékoztatón elmondta, hogy egészséges, jól érzi magát. Az egyéni kvalitására vonatkozó kérdés élét azzal vette el, hogy a Zvezda jelenlegi játékosai egységes csapatot alkotnak, és mindenki képes azt a különbséget jelenteni, ami eldöntheti a meccset.

„A felkészülés alapján nem látok más lehetőséget, csak azt, hogy megnyerjük a Ferencváros elleni találkozót – mondta Ivanics, hozzátéve: két vereség után pontosan tudják, hogy itt a nagy lehetőség a hátrányuk csökkentésére. Szerinte eljött az idő, hogy mindenki megismerje a Crvena zvezda igazi arcát. – A másik három együttesnek csütörtökön szembesülnie kell azzal, mire vagyunk képesek.”

EURÓPA-LIGA, CSOPORTKÖR
3. FORDULÓ
H-CSOPORT – CSÜTÖRTÖK

18.45: Crvena zvezda (szerb)–Ferencváros (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!
18.45: Monaco (francia)–Trabzonspor (török) – élőben az NSO-n!

A H-CSOPORT ÁLLÁSA
1. FERENCVÁROS 2 2 4–2 +2 6
2. Trabzonspor 2 1 1 4–4 0 3
3. Monaco 2 1 1 1–1 0 3
4. Crvena zvezda 2 2 1–3 –2 0

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik