Lewandowski betalált, de Szczesny a hős – legyűrték a lengyelek a szaúdiakat

Vágólapra másolva!
2022.11.26. 13:50
null
Lewandowski döntötte el a mérkőzést (Fotó: Getty Images)
Lengyelország 2–0-ra legyőzte Szaúd-Arábiát a labdarúgó-világbajnokság C-csoportjának harmadik mérkőzésén. Robert Lewandowski megszerezte első gólját a tornán, de a meccs hőse a Juventus kapusa, Wojciech Szczesny.
VILÁGBAJNOKSÁG, KATAR
2. FORDULÓ
C-CSOPORT

LENGYELORSZÁG–SZAÚD-ARÁBIA 2–0 (1–0)
Al-Rajján,Education City Stadion. Vezette: Wilton Sampaio (brazil)
LENGYELORSZÁG:Szczesny – Cash, Glik, Kiwior, Bereszynski – Zielinski (Kaminski, 63.), Krychowiak, Bielik, Frankowski – Lewandowski, Milik (Piatek, 71.).Szövetségi kapitány:Czeslaw Michniewicz
SZAÚD-ARÁBIA: al-Ovaisz – Abdulhamid, al-Amri, al-Bulaihi, al-Breik (al-Gannam, 65.) – al-Buraikan, al-Nadzsej (al-Abed, a szünetben; Bahebri, 90+5.), al-Malki (al-Abud, 85.), Kanno, Sz. al-Davszari – al-Sehri (N. al-Davszari, 85.).Szövetségi kapitány:Hervé Renard
Gólszerző: Zielinski (39.), Lewandowski (82.)

A TALÁLKOZÓ ONLINE KÖZVETÍTÉSE ÉRDEKESSÉGEKKEL, STATISZTIKÁKKAL, ITT!

ÖSSZEFOGLALÓ

Kevesen gondolták volna a sorsolásnál, hogy Szaúd-Arábia több ponttal érkezik a csoportkör második mérkőzésére, mint Lengyelország. A szaúdiak azonban legyőzték az argentinokat, míg a lengyelek csak egy ikszre voltak jók Mexikó ellen.

Az argentinok ellen nagyszerű félidőt produkáltak, ezt a teljesítményüket pedig átmentették a mostani meccsükre is, hiszen jó játékot mutattak be az első félidőben. A szervezetten és nagy tűzzel játszó szaúdiak többször is megfutották a lengyeleket, s a 13. percben Kanno lövése után Szczesnynek kellett kitornáznia a labdát a léc alól.

A 26. percben aztán egy sarokrúgás után Bielik fejeséből alakult ki veszély, de al-Sehri a kapusa előtt menteni tudott.

A 39. percben egy kirúgás után Lewandowski került helyzetben, majd a kapuson túljutva okos döntést hozva visszatette a labdát Piotr Zielinskinek, aki néhány méterről a kapuba bombázott (1–0). Ez volt a lengyelek első gólja a katari vb-n.

Lendületbe került Lengyelország, de Bielik hibája után büntetőt kapott a szaúdi csapat a 44. percben, al-Sehrit ölelgették a társak. A labda mögé Szalem al-Davszari állt, de Szczesny érezte az irányt, és védett, mi több, a kipattanónál még ennél is nagyobb bravúrt mutatott be a szabálytalanul, idő előtt bemozduló al-Breik kísérleténél.

Szczesny három nagy védést is bemutatott az első játékrészben, míg elöl a társak az egyetlen kaput eltaláló lövésből vezetést szereztek. 1–0

Az 55. percben ismét közel járt az egyenlítéshez a zöld mezes csapat, de a flipper közben Szczesny ismét a helyén volt, majd az utolsó lövés elkerülte a kaput.

Csaknem egy óra elteltével al-Buraikan is próbálkozott, aztán Kanno is lőtt, de mind a ketten pontatlanok voltak. Hátrányuk ellenére tetszetősen játszottak a szaúdiak. Nem sokkal később a lengyelek megduplázhatták volna az előnyüket, ám Milik a lécet találta telibe. A 66. percben Lewandowski is közel járt a gólhoz, de al-Ovaiszról a kapufára pattant a labda. Három perc alatt tehát két lengyel kapufát jegyezhettünk fel.

A 78. percben a szaúdiak egy újabb ígéretes lehetőségek puskáztak el, ezúttal al-Malki volt pontatlan.

A 82. percben aztán Robert Lewandowski lezárta a mérkőzést, elő is törtek belőle az érzelmek. Al-Malki talpa alatt csúszott el a labda, s az FC Barcelona sztárja higgadtan értékesítette a ziccert (2–0).

Lewandowski a rendes játékidő utolsó percében megszerezhette volna második találatát is, de védett a kapus.

Újabb gól már nem született, így Lengyelország – mely továbbra is kapott gól nélkül áll – első győzelmét aratta, és 4 pontos, míg Szaúd-Arábia maradt 3 pontos.

A csoport másik mérkőzésén
ARGENTÍNA–MEXIKÓ 2–0
(Messi 64., Enzo Fernández 87.)

A CSOPORT ÁLLÁSA
1. Lengyelország 2 1 1 2–0 +2 4
2. Argentína 2 1 1 3–2 +1 3
3. Szaúd-Arábia 2 1 1 2–3 –1 3
4. Mexikó 2 1 1 0–2 –2 1

A MÉRKŐZÉS HIVATALOS FIFA-ÖSSZEFOGLALÓJA A KÉPRE KATTINTVA MEGTEKINTHETŐ!
A MÉRKŐZÉS HIVATALOS FIFA-ÖSSZEFOGLALÓJA A KÉPRE KATTINTVA MEGTEKINTHETŐ!

LENGYELORSZÁG
KAPUSOK:1 Wojciech Szczesny(Juventus – Olaszország),12 Lukasz Skorupski(Bologna – Olaszország),22 Kamil Grabara(FC Köbenhavn – Dánia)
VÉDŐK:2 Matthew Cash(Aston Villa – Anglia),3 Artur Jedrzejczyk(Legia Warszawa),4 Mateusz Wieteska(Clermont – Franciaország),5 Jan Bednarek(Aston Villa – Anglia),14 Jakub Kiwior(Spezia – Olaszország),15 Kamil Glik(Benevento – Olaszország),18 Bartosz Bereszynski(Sampdoria – Olaszország),25 Robert Gumny(Augsburg – Németország)
KÖZÉPPÁLYÁSOK: 6 Krystian Bielik(Birmingham City – Anglia),8 Damian Szymanski(AEK – Görögország),10 Grzegorz Krychowiak(al-Sabab – Szaúd-Arábia),11 Kamil Grosicki(Pogon Szczecin),13 Jakub Kaminski(VfL Wolfsburg – Németország),17 Szymon Zurkowski(Fiorentina – Olaszország),19 Sebastian Szymanski(Feyenoord – Hollandia),20 Piotr Zielinski(Napoli – Olaszország),21 Nicola Zalewski(AS Roma – Olaszország), 24 Przemyslaw Frankowski(Lens – Franciaország),26 Michal Skóras(Lech Poznan)
TÁMADÓK:7 Arkadiusz Milik(Juventus – Olaszország),9 Robert Lewandowski(csk,FC Barcelona – Spanyolország),16 Karol Swiderski(Charlotte FC – Egyesült Államok),23 Krzysztof Piatek(Salernitana – Olaszország)
SZÖVETSÉGI KAPITÁNY:Czeslaw Michniewicz

SZAÚD-ARÁBIA
KAPUSOK:1 Mohamed al-Rubaje(al-Ahli),21Mohammed al-Ovaisz(al-Hilal),22 Navaf al-Akidi(al-Nasszr),
VÉDŐK:2 Szultan al-Gannam(al-Nasszr),3 Abdullah Madu(al-Nasszr),4 Abdulelah al-Amri(al-Nasszr),5 Ali al-Bulaihi(al-Hilal),6 Mohammed al-Breik(al-Hilal),12 Szaud Abdulhamid(al-Hilal),13 Jasszer al-Sahrani(al-Hilal),17 Hasszan al-Tambakti(al-Sabab)
KÖZÉPPÁLYÁSOK: 7 Szalman al-Faradzs(csk,al-Hilal),8 Abdulellah al-Malki(al-Hilal),14 Abdullah Otajf(al-Hilal),15 Ali al-Hasszan(al-Nasszr),16 Szami al-Nadzsej(al-Nasszr),18 Navaf al-Abed(al-Sabab),23 Mohamed Kanno(al-Hilal),24 Nasszer al-Davszari(al-Hilal),26 Rijad Sarahili(Abha)
TÁMADÓK:9 Firasz al-Buraikan(al-Fateh),10Szalem al-Davszari(al-Hilal),11 Szaleh al-Sehri(al-Hilal),19 Hattan Bahebri(al-Sabab),20 Abdulrahman al-Abud(al-Ittihad),25 Haiszam Asziri(al-Ahli)
SZÖVETSÉGI KAPITÁNY:Hervé Renard(francia)

A C-CSOPORT MENETRENDJE
November 22., 11.00
Loszaíl,
Lusail Iconic Stadion
Argentína–Szaúd-Arábia1–2
November 22., 17.00
Doha,
974 Stadion
Mexikó–Lengyelország0–0
November 26., 14.00
al-Rajján,
Education City Stadion
Lengyelország–Szaúd-Arábia2–0
November 26., 20.00
Loszaíl,
Lusail Iconic Stadion
Argentína–Mexikóx–x
November 30., 20.00
Doha,
974 Stadion
Lengyelország–Argentínax–x
November 30., 20.00
Loszaíl,
Lusail Iconic Stadion
Szaúd-Arábia–Mexikóx–x
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik