Vb 2022: távozik posztjáról Paulo Bento kapitány

Vágólapra másolva!
2022.12.06. 07:26
null
Paulo Bento és a szomorú dél-koreaiak a hétfői kiesés után (Fotó: AFP)
A braziloktól elszenvedett, nyolcaddöntőbeli kiesést jelentő hétfő esti vereség (1–4) után bejelentette távozását Paulo Bento, a dél-koreai labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya.

 

„Éppen most közöltem a játékosokkal és a szövetség elnökével a döntésemet, amelyet még szeptemberben meghoztam – mondta a hétfő késő esti sajtótájékoztatón Paulo Bento. – Büszke vagyok, hogy több mint négy éven át a dél-koreai válogatott kapitánya lehettem, köszönöm mindenkinek a közös élményeket. Most egy kis pihenőre van szükségem, aztán majd meglátjuk, mit hoz a jövő.”

A portugál szakember elismerte, hétfő este a brazilok sokkal jobbak voltak, az övéi minden erejüket összeszedve sem állíthatták meg őket.

„A játékosaim mindent megtettek, de el kell ismernünk, a brazilok győzelme megalapozott, nincs más dolgunk, gratulálnunk kell nekik. Teljesen normális, hogy egy ilyen kiváló csapat, a nagy esélyesek egyike legyőzött minket. Ettől függetlenül a futballistáim büszkék lehetnek magukra, nagyszerű munkát végeztek az elmúlt négy év során, aminek meg is lett az eredménye, hiszen csupán harmadszor fordult elő, hogy a dél-koreai válogatott továbbjutott a világbajnokság csoportköréből.”

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik