Vb 2022: kitilthatják Mexikóból Lionel Messit

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2022.12.08. 21:17
null
Messi nemkívánatos személlyé válhat Mexikóban (Fotó: AFP)
Ahogy arról már beszámoltunk, Argentína Mexikó felett aratott 2–0-s győzelme után Lionel Messi az öltözőben odébb rúgott egy mexikói mezt – tette hatalmas port kavart Mexikóban. Ugyan az eset először csak a szurkolókat dühítette fel, viszont mára addig fajult, hogy María Clemente García Moreno politikus indítványozta Messi nemkívánatos személlyé nyilvánítását az országban – írja a SPORTbible.

 

Az emberek gyorsan felfigyeltek arra a videóra, amelyen az látható, hogy a Paris Saint-Germain szupersztárja cipőlevétel közben „megtapossa” a mexikóiak mezét. Ebben talán még semmi rendkívüli sincs, viszont a legfrissebb hírek szerint komolyabbra fordul az ügy, mint ahogy azt bárki sejtette volna.

A 37 éves mexikói politikus, María Clemente García Moreno ugyanis hivatalos indítványt nyújtott be a mexikói parlamentben, amelyben követeli, hogy tekintsenek Messire nemkívánatos személyként, és ne engedjék be többet az országba.

„A kongresszus képviselői tisztelettel felszólítják a külügyminisztériumot, hogy adjon ki nyilatkozatot, amelyben kijelenti, hogy az argentin és spanyol állampolgárságú Lionel Andrés Messi Cuccittini nemkívánatos személy a Mexikói Egyesült Államok területén. A felszólítás oka, hogy az említett személy nyilvánvalóan megvetően és tiszteletlenül bánt Mexikóval a FIFA által megrendezett világbajnokságon, 2022. november 26-án” – olvasható a García által közzétett dokumentumban.

Az indítvány jóváhagyása esetén az argentin csapatkapitány többet nem léphetne be Mexikóba, semmilyen körülmények között sem. Messi ugyan még nem reagált az indítványra, ám az öltözőben történtekkel kapcsolatban már a múlt héten is nyilatkozott: „Bárki, aki ismer engem, tudja, hogy soha nem voltam senkivel szemben tiszteletlen. Nem gondolom, hogy megbocsátásért kellene könyörögnöm, amikor nem voltam tiszteletlen se Mexikóval, se a mezükkel szemben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik