Szoboszlaiék könnyedén jutottak a nyolc közé a Német Kupában

SZOBOSZLAI Dominik
Lipcse, 2023. február 1. Konrad Laimer, az RB Leipzig játékosa (j) csapattársával, Szoboszlai Dominikkal, miután megszerezte csapata második gólját a Hoffenheim ellen a labdarúgó Német Kupa nyolcaddöntőjében Lipcsében 2023. február 1-jén. MTI/EPA/Hannibal Hanschke
Vágólapra másolva!
A Szoboszlai Dominikkal és Willi Orbannal a kezdőben felálló RB Leipzig magabiztosan győzte le 3-1-re a vendég TSG Hoffenheim csapatát a Német Kupa nyolcaddöntőjében, és bejutott a legjobb nyolc közé.

A találkozó drámai pillanatokkal kezdődött, egy hazai szurkolót újra kellett éleszteni a lipcsei stadion bejáratánál.

A következő izgalmas pillanatokat már a meccs tartogatta, az első percekben André Silva került helyzetbe, majd Orban combjáról pattant a labda a vendégek kapuja mellé. Nem volt nagy iram, de ahhoz éppen elég volt, hogy a nyolcadik percben Emil Forsberg egy szép 20 méteres lövéssel megszerezze a vezetést a hazai csapatnak. A labda a jobb kapufát érintve vágódott az alsó sarokba.

Emil Forsberg nagyszerű gólja megadta a meccs alaphangját Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Jan Woitas

Ezt követően a félidő hajrájáig tulajdonképpen semmi nem történt, mígnem a 42. percben Konra Laimer egy újabb szép lövéssel meg nem duplázta a lipcsei előnyt. Az idénybeli első gólját szerző osztrák játékos is a jobb alsót lőtte ki. Szünet előtt még Andre Silva és Timo Werner is helyzetbe került, miközben a sérült Gulácsi Pétert helyettesítő Nylandnak nem akadt védenivalója.

A Lipcse a második félidőben nem sok erőfeszítést tett az újabb gólért, bár, ha Timo Werner nincs folyamatosan lesen akár így is több gólt szerezhettek volna. Ezzel szemben a 77. percbe Kasper Dolberg góljával szépítettek a vendégek.

Ez volt a Lipcse első kapott gólja a kiírásban.

A 84. percben aztán az addig mindent elpuskázó Timo Werner egy labdaszerzésből induló szép kontra végén csak betalálta végleg eldöntve a mérkőzést. Az RB Leipzig ezzel bejutott a legjobb nyolc közé a Német Kupában.

A játéknap másik mérkőzésén a húszszoros kupagyőztes Bayern München 4-0-ra verte idegenben a Mainzot úgy, hogy már az első félidőben 3-0-ra vezetett.

Eredmény, Német Kupa, nyolcaddöntő:
RB Leipzig - Hoffenheim 3-1 (2-0)
gól: Forsberg 8., Laimer 42., Werner 84., ill. Dolberg 77.
Mainz–Bayern München 0–4 (0-3)
gól: Choupo-Moting (17.), Musiala (30.), Sané (44.), Davies (83.)
Kiállítva: Hack (87., Mainz)